Lisans Programı Öğrenme Çıktıları: Bu programın başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
1 Ortaöğretimde kazanılan yeterlilikler üzerine kurulan, kimya alanında en güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç ve gereçleri ve diğer bilimsel kaynaklarla desteklenen ileri düzeyde teorik ve uygulamalı bilgi ve kavrayışa sahip olabilme
2 Matematiğin ve Fiziğin temel prensiplerini, kimya alanındaki problemlerin çözümünde kullanabilme.
3 Alanında edindiği bilgileri ortaöğretime uyarlama ve aktarma.
4 Kimya alanı ile ilgili verileri toplama, çözümleme, deney yapma, cihaz kullanma, sonuçları yorumlayabilme.
5 Kimya biliminin temel prensiplerini kullanabilme, anabilim dalları arasında ilişki kurabilme.
6 Kimya bilimi ile ilgili güncel literatürü takip edebilme, kütüphane, internet ve diğer her türlü bilgi kaynaklarından yararlanabilme.
7 Kimya ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme.
8 Kimya ile ilgili bazı özel bilgisayar yazılımlarını etkili şekilde kullanabilme, basit moleküler modellemesi ve kimyasal hesaplamalar yapabilme.
9 Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olabilme.
10 Çevreyi koruma, iş sağlığı ve güvenliği, sosyal güvenlik hakları, toplam kalite yönetimi konularında yeterli bilince sahip olabilme
11 Kimya alanındaki endüstriyel prosesleri kavrama ve karşılaşılan problemleri çözebilme.
12 Alanındaki bilgileri takip edebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek düzeyde yerli ve yabancı dil bilgisine sahip olabilme.
13 Öğrenim düzeyi ve sosyal çevresi ile uyumlu genel kültür formasyonuna sahip olma
14 Uzman ya da uzman olmayan dinleyici gruplarını, kimya ile ilgili konularda bilgilendirme, onlara düşüncelerini, problemleri ve çözüm yöntemlerini açık bir biçimde yazılı ve sözlü aktarma
 
 
  Yüksek Lisans Programı Öğrenme Çıktıları: Bu programın başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir
1 Lisans derecesi yeterliliklerine dayalı olarak kimya lisans alanında edindiği teorik ve uygulamalı bilgileri kullanabilme ve uzmanlık düzeyinde geliştirme.
2 Alanındaki sınırlı ya da eksik verileri kullanarak bilimsel yöntemlerle bilgiyi geliştirme, bunları bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk ile kullanma.
3 Alanında yaptığı çalışmaları yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilme.
4 Alanı ile ilgili bilgisayar donanım, yazılım ve veri işleme konusunda yeterli bilgiye sahip olma ve Alanının gerektirdiği düzeyde bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanabilme.
5 Alanındaki uygulamalarda karşılaşacağı öngörülmeyen karmaşık durumlarda, yeni stratejik yaklaşımlar geliştirir ve sorumluluk alarak çözüm üretir.
6 Alanı ile ilgili konularda strateji ve uygulama planları geliştirebilme ve elde edilen sonuçları değerlendirebilme.
7 Alanında özümsediği bilgiyi ve problem çözme yeteneklerini disiplinler arası çalışmalarda uygular.
8 Alanında en az bir yabancı dilde sözlü ve yazılı iletişim kurabilme.
9 Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında bilimsel, sosyal ve etik değerleri gözeterek bu değerleri öğretebilime ve denetleyebilme.
10 Alanındaki sorunları bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak çözümleyebilme.
 
 
  Doktora Programı Öğrenme Çıktıları: Bu programın başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
1 Yüksek lisans derecesi yeterliliklerine dayalı olarak, özgün bir konuyu araştırabilme, tasarlayabilme uygulayabilme ve uzmanlık düzeyinde geliştirme.
2 Alanındaki sınırlı ya da eksik verileri kullanarak deneysel yöntemlerle bilgiyi geliştirme, edinilen bilgileri bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk ile kullanma.
3 Alanı ile ilgili en az bir bilimsel makaleyi ulusal ve/veya uluslararası hakemli dergilerde yayınlayabilme.
4 Disiplin içi ve disiplinler arası sorunların çözümünü gerektiren ortamlarda liderlik yapabilme.
5 Alanındaki bilgileri özgün araştırmalar ile uzmanlık düzeyinde geliştirebilme.
6 Yeni bir bilimsel yöntem geliştirebilme ya da bilinen bir yöntemi farklı bir alana uygulayabilme.
7 Alanındaki güncel gelişmeleri ve ileri derecede gerçekleştirdiği kendi çalışmalarını, alanındaki ve dışındaki gruplara yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli bir şekilde aktarma.
8 Alanı ile ilgili toplumsal, bilimsel ve etik konularda çözümler üretebilme.
9 Alanında en az bir yabancı dilde, ileri düzeyde yazılı, sözlü iletişim kurabilme ve tartışabilme.
10 Alanının gerektirdiği bilgisayar yazılım ve donanım bilgisi ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanma ve yeni problem çözme yöntemleri geliştirme.

BOLOGNA BİLGİ PAKETİ

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ





 

MEZUN PORTALI

HIZLI ERİŞİM