Harran Üniversitesinin kuruluşunun 30. yılına özel olarak Mühendislik Fakültesi tarafından 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Bitirme Projeleri Sergisi gerçekleştirildi.  Mühendislik Fakültesi; Bilgisayar, Çevre, Elektrik-Elektronik, Endüstri, Gıda, Harita, İnşaat ve Makine Mühendisliği Bölümlerine ait toplam 167 Bitirme Projesi öğrenciler tarafından uygulamalı olarak tanıtıldı.  Proje Sergisinde TÜBİTAK, BAP ve TEKNOFEST tarafından desteklenemeye hak kazanılan ve URFA 4.0'da sergilenen projeler de yer aldı.

Bitirme Projesi Sergisi açılışı Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsamettin BULUT tarafından yapıldı. Mühendislik Fakültesi Dekanlığı tarafından ilk üçe giren tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Prof. Dr. Bulut, "Bitirme projeleri aracılığıyla öğrencilerin 4 yıl süre ile öğrendiklerini uygulama fırsatı bulduğunu ve takım olarak çalışmanın önemine vardıkları belirterek gelecek hayatlarında başarılar diledi ve bu etkinliğin her geliştirilerek düzenleneceğini ifade etti". 

Bitirme Projesi Sergisini ziyaret eden Harran Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK tarafından bitirme projeleri birincilerine sertifikaları verildi.   Rektörümüz Prof. Dr. ÇELİK tarafından, bitirme projelerinin TÜBİTAK, TEKNOFEST, BAP gibi kurum ve kuruluşlara sunularak destek almalarının önemini vurgulayarak öğrencilere başarılar diledi. 

Bitirme Proje Sergisini ziyaret ederen katılımcılar ve öğretim üyeleri arasında yeni işbirlikleri fırsatı doğdu. Proje sergisi sayesinde üniversite-sanayi işbirliği ve öğrencilerin mezun olduklarında kendi işlerini kurmaları açısından  iyi bir fırsat yakalandı.

Resim Galeri için lütfen aşağıdaki resime tıklayınız.