Ülkemizin 7 bölgesinde gerçekleş`rilecek olan "1 Fikir 1 Türkiye" yarışmasının güneydoğu anadolu bölgesi ayağı için Şanlıurfa Siverek’te 2 Mart 2024 tarihinde "1 Fikir 1 Güneydoğu" teması aljnda, yarajcı, yenilikçi ve uygulanabilir fikirler sunacak mucit ve girişimcileri desteklemek amacıyla bir çağrı yapılacaktır.Yarışma, ülke genelindeki genç yeteneklerin ve girişimcilerin bölgesel kalkınmaya katkıda bulunacak projeler üretmesini teşvik etmeyi hedeflemektedir.

Yarışmaya katılım için herhangi bir eğitim düzeyi sınırlaması bulunmamakla birlikte, özellikle üniversite öğrencileri ve genç girişimcilerin kajlımı özendirilmektedir. Yarışma detayları ve başvuru koşulları hnps://www.1fikir1turkiye.com adresinde yer almaktadır.