Harran Üniversitesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Sanal Gerçeklik Konferansı (VR2020) çevrimiçi olarak 15-16 Kasım 2020 tarihleri arasında düzenlendi. İki gün süren 2. Uluslararası Sanal Gerçeklik Konferansında Sanal Gerçeklik, Artırılmış Gerçeklik ve Karma Gerçeklik alanında 10 ayrı oturumda 20 akademik bildiri çevrimiçi olarak sunuldu.  

2. Uluslararası Sanal Gerçeklik Konferansı (VR2020) açılış konuşmaları, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsamettin BULUT ve Konferans Başkanı Doç. Dr. Dursun AKASLAN tarafından gerçekleştirildi. 

Hem Türkiye’de hem de dünya çağında teknolojinin tasarlanması, uygulanması ve geliştirilmesinde yeni fikirler, stratejiler, yöntemler, yaklaşımlar ve paradigmalar bulmak için hem akademik tartışmaların hem de araştırmaların yapılmasında oldukça istekli olan öğretim üyeleri, öğretmenler, uzmanlar ve uygulayıcılar için disiplinler arası iş birliğinin teşvik edilmesi için 2. Uluslararası Sanal Gerçeklik Konferansının bu vizyon ve misyon doğrultusunda gerçekleşeceğini belirten Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik konferansın başarılı geçmesini arzu etti. 

Brezilya, Endonezya, Hindistan, İngiltere, Japonya, Libya, Pakistan ve Türkiye’den 10 farklı davetli konuşmacının yer aldığı VR2020’de Sanal Gerçekliğin dünü, bugünü ve yarını üzerine sunumlar gerçekleştirildi. Çevrimiçi olarak yapılan sunumların kayıtları da 2. Uluslararası Sanal gerçeklik Konferansının Youtube Kanalı üzerinden yayınlandı: 

Konferansın açılışına davetli konuşmacı olarak Hindistan’dan Prof. Dr. Ramesh SHARMA ve Prof. Dr. Binu THOMAS, İngiltere’den Prof. Dr. Effie Lai-Chong LAW, Brezilya’dan Prof. Dr. Alfredo MATTA, Türkiye’den Prof. Dr. Sezai TAŞKIN, Pakistan’dan Doç. Dr. Muhammad MUZAMMIL, Libya’dan Dr. Öğ. Üyesi Fathia LAHWAL, Hindistan’dan Dr. Yashpaul SHARMA, Endonezya’dan Ines SETIAWAN ve Japonya’dan Hajime  NISHUMURA, Sanal Gerçeklik üzerine çalışmakta oldukları araştırmalar hakkında bilgi verdi.

HOŞGELDİNİZ

İLETİŞİM

Placeholder Harran Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Yazılım Mühendisliği Bölümü, Osmanbey Yerleşkesi, Haliliye, Şanlıurfa, Türkiye
+90 414 318 1378
yazilim@harran.edu.tr