Avrupa yarı iletken ekosisteminde temel bir değişiklik yapmayı planlayan European Chips Act kapsamında mevcut son durumu özetleyen, katılımcılara yeni bir bakış açışı kazandıracak ve onlara konu hakkında soru sorma fırsatı sunacak bir etkinlik düzenlenecektir. Bilgilendirme oturumu 16 Haziran 2022'de Avenue de Beaulieu 25, 1160 Brüksel'de Türkiye saati ile 11.00-14.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Fiziki katılımın yanı sıra uzaktan katılım da mümkün olacaktır.

Etkinlik öncesinde detaylı bilgi edinebilmek için 29 Mart 2022'de gerçekleştirilen tanıtım amaçlı ilk çevrimiçi bilgilendirme oturumunun sunumlarını inceleyebilir, 16 Haziran 2022 tarihindeki etkinliğe ise kaydınızı buradan gerçekleştirebilirsiniz.

"European Chips Act" Hakkında

Hızla büyüyen yarı iletken pazarında AB'nin 2030 yılına kadar pazar payını ikiye katlayarak %20'ye çıkarma hedefi bulunmaktadır. 8 Şubat'ta kabul edilen European Chips Act paketi, AB'nin yarı iletken alanındaki arz güvenliğini sağlamayı amaçlayan kapsamlı bir dizi önlem olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Avrupa Çip Yasası; AB'nin yarı iletken ekosistemini güçlendirmenin yanı sıra dışa bağımlılığını azaltmaya, dijital ve yeşil geçişleri hızlandırmak için gerekli teknolojik yeteneklere, araçlara ve becerilere sahip olmasına da yardımcı olacaktır.

Söz konusu program kapsamında mevcut araştırma, geliştirme ve inovasyon ekosistemini güçlendirmek, ayrıca beceri ve yetenekleri de geliştirmek adına 11 milyar avroluk bir bütçe oluşturulması beklenmektedir.