"Yaz Okulu Ders Uygunluk Listesi"nde bulunan dersler dışında 2023 yılı yaz okulunda ders ALAMAZSINIZ !!!! (15.06.2023 tarihinde güncellendi)
Yaz Döneminde Üniversitemiz Dışından Alınabilecek Dersler ile İlgili;
Aşağıdaki talimatları okuyunuz / uygulayınız.

1) Yaz okulu yönergesini okuyunuz. Yaz okulu yönergesi için tıklayınız...

2) Yaz okulunda yükseltme amacıyla ders alamazsınız.

3) Yaz okulunda ara sınıf öğrencileri en fazla 20 AKTS, son sınıf öğrencileri en fazla 30 AKTS karşılığı ders alabilir.

4) Yaz okulunda, Eğitim Öğretim ve Sınav yönetmeliğinde belirtilen üstten ders alma şartını sağlayan öğrenciler, bir üst sınıftan ders alabilir.

5) Yaz okulunda, ikinci öğretime kayıtlı öğrenciler, normal öğretimde açılan derse kayıt yaptırabilirler.

6) Sadece uygulamadan oluşan dersler,  iki  yarıyıl süreli dersler ve bitirme ödevi/projeleri üniversitemiz yaz okullarında senato kararı gereği açılamaz ve başka üniversiteden alınamaz.

7) Yaz okulunda bölümümüzde açılması planlanan dersleri ,derslerin açılması durumunda dışardan alamazsınız. Yaz okulunda bölümümüzde açılması planlanan derslerin listesi için tıklayınız...

8) Yaz okulunda bölümümüzde açılması planlanmayan ve buna bağlı olarak başka üniversitelerden alınabilecek derslerin listesi olan yaz okulu ders uygunluk listesini inceleyiniz. Yaz okulu ders uygunluk listesini indirmek için tıklayınız... ,

9) Yaz okulu ders uygunluk listesinde bulunan ve sadece karşısında "EVET" yazan dersleri yaz okulunda alabilirsiniz.

10) Önşartını sağlamadığınız yani önşartını başarmadığınız dersi yaz okulunda alamazsınız. Aksi halde ders geçersiz sayılır.

11) Birbirine bağlı yani biri diğerinin önşartı olan (örn: betonarme I ve betonarme II, örn: mukavemet I ve mukavemet II) dersleri alabilmek, önşart olan dersin (örn: betonarme I) yaz okulu final sınavı bittikten sonra devamındaki dersin (örn: betonarme II) yaz okulu derslerinin başlaması şartı ve önşart  dersin (örn: betonarme I) başarılmış olması şartı ve bölümümüz yaz okulu komisyonunun onay vermesi şartı ile mümkündür. (Devam dersin (örn: betonarme II) ders başlama tarihi kesinlikle önşart dersin (örn: betonarme I) final sınavı tarihinden sonra olmalıdır, aynı gün içerisinde bile olmamalıdır. Bu durumla ilgili aşağıdaki adımları takip etmek zorunludur aksi halde dersler geçersiz sayılacaktır.

Aşağıdaki maddelere geçerken örnek olması için önşart dersin betonarme I olduğunu, devam dersin betonarme II olduğunu kabul edelim.

a) Alacağınız derslerin yaz okulu ders uygunluk listesinde olduğundan ve karşısında "EVET" yazdığından emin olun. Aksi halde dersler geçersiz sayılır. 
b) Birbirine bağlı derslerin bulunduğu yaz okullarının akademik takvimlerini indiriniz.
c) Devam dersin (örn: betonarme II) ilgili üniversitedeki yaz okulu ders başlama tarihi, önşart dersin (örn: betonarme I)  ilgili üniversitedeki yaz okulu final sınav tarihinden sonra olmalıdır, aynı gün içerisinde bile olmamalıdır. Bu durumu kontrol ediniz.
d) "c)" maddesindeki şartın sağlandığını tespit ettiyseniz, "yaz okulunda akademik takvimleri çakışmayan bağlı ders alma dilekçesi" 'ni indirip ve doldurunuz. (İndirmek için tıklayınız...)
e) Başarmış olduğunuz önşart dersin (örn: betonarme I) yaz okulunun bulunduğu üniversitenin öğrenci işlerinden bu dersin başarı notunu açıkça ifade eden onaylı bir TRANSKRİPT alınız.
f) Bu transkripti "yaz okulunda akademik takvimleri çakışmayan bağlı ders alma dilekçesi" 'nin ekine koyarak bölüm sekreterliğine ŞAHSEN teslim ediniz. (Transkript olmazsa talebiniz REDDEDİLECEKTİR.)
g) Talep dilekçeniz yaz okulu komisyonu tarafından değerlendirilecektir. Yaz okulu komisyonu durumun uygun olup olmadığı ile ilgili komisyon kararı alacaktır.
h) Yaz okulu komisyonu durumun uygun olup olmadığı ile ilgili kararı temsilen tarafınıza onaylı bir "yaz okulu önşart ders-devam ders uygunluk raporu" verecektir.
ı) Bu rapor olumsuz ise söz konusu devam dersi (örn: betonarme II) hiçbir şekilde alamazsınız. Aksi halde ders GEÇERSİZ sayılacaktır.
i) Bu rapor olumlu ise devam dersi (örn: betonarme II) alabilmeniz için bu "yaz okulu önşart ders-devam ders uygunluk raporu" 'nu elden şahsen fiziki olarak almalı ve 2023-2024 güz dönemi sonuna kadar muhavaza etmelisiniz.
j) Harran Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yaz Okulu Komisyonunun, sizin talebinize karşılık verdiği OLUMLU kararı içeren "yaz okulu önşart ders-devam ders uygunluk raporu" 'nu almadan devam dersi (örn: betonarme II) alamazsınız. Aksi halde ders GEÇERSİZ sayılır. Bu raporu 2023-2024 güz dönemi sonuna kadar muhavaza etmelisiniz aksi halde ders GEÇERSİZ sayılır.




12) Yaz okulu ders uygunluk listesinde olmayan kredi, akts, ders saati ve içerik açısından bölüm dersleri ile uyumlu bir dersi yine " Yaz okulu ders uygunluk listesindeki" bir üniversiteden almak istiyorsanız bölüme dilekçe yazmanız gerekmektedir. Uygun görülürse bu duyurunun altında ek liste şeklinde ilan edilir. Bu listede "EVET" olarak belirtilmiş dersler dışındaki dersleri alamazsınız.
13) Yaz okulu ders uygunluk listesinde "HAYIR" ifadesi ile belirtilmiş herhangi bir derse itiraz etmek istemeniz halinde itiraz durumunu belirterek bölüme dilekçe yazabilirsiniz. Uygun görülürse bu duyurunun altında DÜZELTME şeklinde ilan edilir. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Yaz Okulunda alınabilecek derslerin uygunluğuna yönelik ilave talepler hakkındaki duyurular için TIKLAYINIZ....

 

BAĞLANTILAR

     
obs.harran.edu.tr/oibs/bologna/fak_prog_sec.aspx?lang=tr&type=lis&progid=501





 

İLETİŞİM

Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü

Osmanbey Kampüsü

PK 153 63000 , Şanlıurfa

Telefon 
0 414 318 30 00 / 1769 (Bölüm Sekreterliği)

Faks
0414 3183799

E-Posta
insaatmuh@harran.edu.tr