1. Bölüm/ Program Adı: Kimya Bölümü

2. Programın Yürütüleceği Yer Bilgisi: ŞANLIURFA-Haliliye (Merkez İlçe) Osmanbey Kampüsünde olup, merkeze olan uzaklık 20 km’dir.
 
3. Programın Öğretim Şekli, Öğretim Dili, Kontenjanı, Hazırlık Sınıfı Bilgisi:
Programın Öğretim Şekli: Yüz Yüze Örgün Öğretim
Öğretim Dili: Türkçe
Kontenjanı: 20
Hazırlık Sınıfı Bilgisi: Hazırlık Sınıfı yoktur

4. Tarihçe: 1993 yılında yılında Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesine bağlı olarak kurulan bölümümüz,  Kimyanın her alanında araştırma yapan öğretim üyesi kadrosu ve yeterli alt donanıma sahip araştırma laboratuarlarıyla bölgemizin önde gelen bölümlerinden birisidir. Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünde, teorik ve uygulamalı çalışmalarla ülkemizin ihtiyacı olan ‘’Kimyager’’ ünvanlı teknik elemanlar yetiştirilmekte olup, Analitik Kimya, Anorganik Kimya, Biyokimya, Fizikokimya ve Organik Kimya Anabilim Dallarında Lisansüstü öğretimi (Yüksek Lisans ve Doktora) verilmekte, çeşitli alanlarda bilimsel araştırmalar yürütülmekte, yurt içi ve  yurtdışı bilimsel yayınlar gerçekleştirilmektedir.

5. Kazanılan Derece: Kimyager

6. Kabul Koşulları : Bölümümüz YKS, YKS Ek Kontenjan, Yatay Geçiş, Dikey Geçiş kabul koşullarını tamamlamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını ve yabancı uyruklu öğrenciler için geçerli olan kabul koşullarını tamamlamış yabancı uyruklu öğrencileri programa kabul etmektedir.

7. Üst Kademeye Geçiş: Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar: Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’nın ilgili alanından geçerli not almaları, yeterli düzeyde İngilizce dil belgesine (YDS, YÖKDİL vb.) (Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilen dil sınavlarının birinden) sahip olmaları ve ilgili anabilim dalı tarafından yapılan mülakattan geçerli notu almış olmaları koşuluyla Yüksek lisans ve doktora programlarında öğrenim görebilirler.

8. Mezuniyet Koşulları: Bölümümüz öğrencileri her bir yarıyılda en az 30 AKTS olmak üzere 8 yarıyıl sonunda 240 AKTS değerinde ders almak, aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 not ortalamasına sahip olmak koşuluyla mezun olmaktadırlar.

9. İstihdam Olanakları: Bölümümüz mezunları gıda, ilaç, cam, sabun, yağ, deterjan, yiyecek-içecek, demir ve çelik üreten özel veya kamu kurumlarının, araştırma, geliştirme ve/veya kalite kontrol bölümlerinde çalışabilirler. Ayrıca bilimsel araştırma merkezleri ve hastane laboratuvarlarında da çalışabilirler. Ayrıca formasyon alarak Öğretmen olarak çalışabilmektedirler.

10. Ölçme ve Değerlendirme: Alınan her ders için dersin öğretim üyesi tarafından değerlendirme notlarından biri verilir. Öğrenci Sınav Yönetmeliğindeki tabloda harf notları, katsayıları ve bunların yüzdelik karşılıkları görülmektedir.

BOLOGNA BİLGİ PAKETİ

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ





 

MEZUN PORTALI

HIZLI ERİŞİM