HARRAN ÜNİVERSİTESİ TÜBİTAK PROJE EĞİTİMİ

Tarih    : 24 – 26 Kasım 2016
Yer    : Mühendislik Fakültesi Amfileri
Başvuru: http://2237.harran.edu.tr/

TÜBİTAK, 2237 - Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı: Yeterliliğini almış ve tezinin son aşamasındaki doktora öğrencileri ile araştırmacılara, ulusal proje çağrılarına yönelik olarak proje yazma süreci, bu süreçte yer alan bilimsel yaklaşımlar, proje yönetimi, bütçelendirilmesi ve değerlendirme aşamasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar ile katılımcıların aktif olarak katıldığı uygulamalı araştırma projesi hazırlama tekniklerinin öğretilmesine yönelik, Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknolojik Bilimler, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında TÜBİTAK-BİDEB’in açtığı bir destek programıdır.

Birincisi, “Genç Akademisyenlerin Araştırma Projesi Hazırlama Potansiyelinin Geliştirilmesi” başlığıyla Prof. Dr. M. İrfan YEŞİLNACAR, koordinatörlüğünde, 6 eğitmenin katkılarıyla, 18-20 Kasım 2013 tarihleri arasında Mühendislik Fakültesinde, 25’i üniversitemizden ve 10’u çeşitli üniversitelerden olmak üzere 35 araştırmacının katılımıyla üniversitemizde ilk defa başarıyla gerçekleştirilmişti.

İkincisi, “Yenilikçi ve Uygulanabilir Projeler Hazırlama ve Sürdürülebilir Ar-Ge Farkındalığı Eğitimi” başlığıyla  Yrd. Doç. Dr. Fatih TÜYSÜZ koordinatörlüğünde, 6 eğitmenin katkılarıyla, 24-26 Kasım 2016 tarihleri arasında Mühendislik Fakültesindeki amfilerde gerçekleştirilecektir. Etkinliğe toplam katılım 55 kişi ile sınırlandırılmış olup, etkinlikle ilgili başvuru ve diğer bilgilere http://2237.harran.edu.tr/ linkinden ulaşılabilir.