Resim Bölümü 2023 yılında 20 öğrenci ile eğitim-öğretim  hayatına başlamıştır. Bölümün eğitsel odağı, teknik beceri ile sanatsal yaratıcılığı buluşturmaya yöneliktir. Bölümümüz dünyadaki çağdaş sanat gelişmelerini takip eden, bunları eğitim-öğretim programlarına yansıtabilen; sanat üretiminde farklı  disiplinleri birlikte kullanabilecek, çağın gereklerine yanıt verebilen, farklı malzeme ve yöntemleri düşünsel kaygılarla birleştirerek yeni ifade yollarını keşfedebilen evrensel, yaratıcı, araştırmacı ve üretken kişiliğe sahip bireyler yetişiştirmeyi hedef edinen bir program yapılanması içindedir. Bölüm öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda  gerek uygulamalı gerekse kuramsal anlamda, seçmeli ders ağırlıklıdır. Ayrıca bölümümüz öğrencilerimizin bilgi birikimini kendi bölgesinden başlayarak, ulusal ve uluslararası düzeyde yaygınlaştırmaya çalışmaktadır.