Harran Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri için ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ düzenlendi. Osmanbey kampüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, Rektörümüz Prof.Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu,   Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Yavuz, Sağlık İl Müdürlüğünü temsilen Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. M.Reşat Ceylan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Nihat Denek ile Prof. Dr. Ahmet İlyas, fakülte dekanları, bölüm başkanları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katılım gösterdi. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. İzzet Yavuz, öğrencilere hekimlik mesleğinin simgesi olan beyaz önlüğü giydirmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti. Öğrencilerin yetkin bir diş hekimi olmanın yanı sıra insani değerleri de her zaman muhafaza etmesi gerektiğini vurgulayan Prof.Dr. İzzet Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Diş hekimliği eğitimi hem öğrenci hem hocalar hem de veliler için çok zorlu bir süreçtir. Bunun farkında olarak kendinizi her alanda yetiştirmeye gayret etmenizi ve iletişim becerilerinizi daha da geliştirmenizi tavsiye ediyorum. Sorun, sorgulayın ve araştırın. Beyaz önlükleriniz sizin geleceğinizi temsil ediyor. Mesleğinizi ve insanları sevin. Her zaman daha iyisi yapmak için çaba gösterin.”
Açılış konuşmalarının ardından ilk defa önlük giyecek olan diş hekimliği öğrencileri protokol tarafından beyaz önlükleri giydirildi ve toplu fotoğraf çekimi ile tören son buldu.

Diğer Haber Başlıkları