HARRAN ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ






BÖLÜM TANITIM SUNUMU İÇİN TIKLAYINIZ

BÖLÜM BROŞÜRÜ İÇİN TIKLAYINIZ

 
Neden Harran Makine Mühendisliği?
  • Bölümümüz 1993 yılında Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulmuş olup Makine Mühendisliği öğretiminde yaklaşık 26 yıllık tecrübeye sahiptir,
 
  • Bölümümüz; İmalat Konstrüksiyon, Mekanik, Enerji, Termodinamik ile  Makine Teorisi ve Dinamiği anabilim dallarına ve bu alanlara ait yoğun olarak kullanılmakta olan zengin bir laboratuvar altyapısına sahiptir,
 
   
    1.Güneş Enerjisi Laboratuvarı


imageHarran Üniversitesi
 
​   2. Akışkanlar Mekaniği Laboratuvarı



    3. Mekanik Laboratuvarı



 4. Malzeme Laboratuvarı

 
5. Isı Transferi 
Laboratuvarı


6. İmalat Konstrüksiyon Laboratuvarı




7. Soğutma Laboratuvarı


8. Pnomatik Laboratuvarı

9. Bilgisayar Laboratuvarı


 
  1. Bölümümüz, fakültemizin en geniş öğretim elemanı kadrosuna sahip bölümüdür, yüksek lisans ve doktora programları vardır.
 
 
 
  1. Bölümümüzde intörn mühendislik uygulaması bulunmaktadır. Bu program ile, başvuru şartlarını sağlayan son sınıf öğrencilerimiz, son dönemlerini (yaklaşık 4 aylık kesintisiz olarak) sanayide sahada geçirerek mühendisliğe adım atmış olurlar. “İntörn Mühendisler” bir mühendis gibi sanayide çalışmalar yapmaktadırlar. Öğrencilerimiz, Bölümde almış oldukları teorik ve pratik eğitimlerinin üzerine direkt olarak sanayideki uygulamaları da ekleyerek mühendis olarak sanayiye çıkmaya hazır olarak eğitilmektedirler.
 
 
  1. Bölümümüz öğrencileri çift anadal ve yandal öğretimi alma hakkına sahiptir. Müracaat şartlarını sağlamak koşuluyla bir Çift Anadal programına devam ederek Makine Mühendisliği diploması yanında başka bir anadalın (Örneğin: İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği vb.) diplomasını alabilirsiniz. Müracaat şartlarını sağlamak koşuluyla bir yandal programına devam ederek Makine Mühendisliği Diploması ile birlikte başka bir alanda (Örneğin: İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği vb.) sertifika alabilirsiniz.
 
  1. Bölümümüz öğrencileri, AB’deki üniversitelerle Erasmus programı kapsamında yaptığımız öğrenci değişimi anlaşmaları kapsamında öğretim hayatlarının 1 veya 2 yarıyılını (gerekli şartları sağlamak koşuluyla) Avrupa’daki üniversitelerde geçirebilirler,
 
  1. Bölümümüzde uygulanan öğretim programı ve öğretim faaliyetleri ulusal ve uluslararası kuruluşların istek ve beklentilerini karşılayacak şekilde tasarlanmış olup sürekli güncellenmektedir. Uygulanan müfreat Müdek ve Bologna programlarına uygundur. Müdek akreditasyonu için başvuru yapılmıştır.
  
  1. Bölümümüzden mezun olanlar, bölümümüz bünyesinde yürütülen yüksek lisans ve doktora programlarına devam edebilirler,
 
  1. Mezunlarımız Türkiye'deki bir çok saygın kuruluşta görev yapmaktadır,
 
  1. Bölümümüzde, çeşitli teknik geziler, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenerek öğrencilerimizin teknik alanda olduğu kadar sosyal alanda da yetişmesine önem verilmektedir.
 

 
  1. Çalışma alanı olarak;
Kalorifer tesisatından nükleer santrale, bisikletten spor otomobile, çamaşır makinesinden Petro-kimya tesislerine, buzdolabından buz pateni pistine kadar her konu Makine Mühendisliğinin ilgi alanına girer.
Makine mühendislerinin çalışma alanı çok geniştir. Her türlü Makine, Tasarım ve İmalat sektöründe Makine Mühendisi olarak çalışılabilir; yurtiçi ve yurtdışı firmalarda teknik eleman ve yönetici olarak görev alınabilir; binaların ısıtma-soğutma-asansör projelendirmeleri yapılabilir; kamuya ait birçok alanda Makine Mühendisi olarak çalışılabilir; yüksek lisans ve doktora yapılabilir, devlet ve özel üniversitelerde akademisyen olarak çalışılabilir.
 



 










 


 

TOPLUMSAL KATKI

​Basın Yayın
Etkinlikler
Hakemlikler
Konferanslar
Kulüpler
Ziyaretler

İLETİŞİM

Placeholder Harran Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü, Osmanbey Yerleşkesi, Haliliye, Şanlıurfa, Türkiye
+90 414 318 30 00-1769
makbol@harran.edu.tr