Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Şanlıurfa Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Mahmutoğlu ile bir sunuculuk workshopu düzenledi. İktisadi ve idari bilimler fakülte binasında gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Halil Yaşar yaparken çalışma, bölüm öğrencilerinin yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Deneyimli sunucu ve eski radyocu Mehmet Mahmutoğlu tarafından yapılan dramatik çalışmalar eşliğinde keyifli bir şekilde tamamlandı.

Mehmet Mahmutoğlu, 1977 yılında Şanlıurfa'da doğdu ve 2017 yılında Harran Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Radyo Televizyon Programcılığı bölümünden mezun oldu. Kariyerine 1992 yılında FM 63 radyosunda başlayan Mahmutoğlu, Ufuk gazetesinde köşe yazarlığı, Harran FM radyosunda program yapımcılığı ve sunuculuğu, Milliyet Sanat dergisinde deneme yazıları ve röportajlarıyla da tanındı.

1994 yılında Dost Radyo program sunuculuğu ve maç spikerliği, 1995 yılında ise Harran FM Genel Yayın Müdürlüğü görevine getirildi. 1998 yılına kadar bu görevde bulunduktan sonra Radyo Urfa Genel Yayın Müdürlüğü görevini üstlendi. Ayrıca, 2005 yılında Radyo Liva Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilen Mahmutoğlu, 2006 yılında Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından Doğru ve Güzel Türkçe kullanma ödülüne layık görüldü.

Mahmutoğlu, 2008 yılında Kanal Urfa televizyonunda Genel Yayın Müdürü olarak görev yaptı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi olan Mahmutoğlu, 2009 yılında TGC (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti) tarafından gerçekleştirilen Sedat Simavi Ödülleri Radyo dalında "Hayaller" isimli programıyla övgüye değer görüldü. 2011 yılından itibaren Kanal Urfa Genel Yayın yönetmeni ve Haber Sunuculuğu, 2013 yılından itibaren ATV ve A Haber Şanlıurfa Muhabirliği yaptı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte binasında Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Halil Yaşar tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte Dr. Öğr.Üyesi Çiğdem Erdal da bulundu. 2016 yılında itibaren Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevini halen sürdüren Mahmutoğlu’na workshopun sonunda bölüm adına çiçek ve teşekkür plaketi Dr. Öğr. Üyesi Ebru Okutan Akalın tarafından takdim edildi.









BOLOGNA