Yaz Okulu yapacak öğrencilerimiz, Yaz Okulu programına ilişkin Uygulama Esasları ve Yönergesine ait bilgiler aşağıda paylaşılmıştır.

Yaz Dönemi Eğitim - Öğretim Programı Yönergesine ulaşmak için tıklayınız.
Yaz Okulu Uygulama Esaslarına ulaşmak için tıklayınız.

Madde 8- a) Yaz Okulu programında açılan her ders için, normal dönemlerde yapılması gereken kredi saati kadar ders yoğunlaştırılarak yapılır. Yaz Okulunda bir öğrenci en fazla 20 AKTS karşılığı ders alabilir. Ancak, son sınıf öğrencileri yaz okulunda en fazla 30 AKTS karşılığında ders alabilir. (18.05.2021 tarihli ve 2021/11/11 nolu Senato Kararı ile değiştirilmiştir.) 

Madde 9- a) Yaz Okulunda bir dersin açılabilmesi için, o derse kayıtlı öğrenci sayısı ön lisans ve lisans programında en az 15 (on beş), lisansüstü programında en az 3 (üç) olmalıdır. (10.06.2020 tarihli ve 2020/18/02 nolu Senato Kararı ile değiştirilmiştir) 


1- YAZ OKULUNA KİMLER GİDEBİLİR 
Bir öğrenci Yaz Okulunda Daha önce güz ve bahar yarıyıllarında alıp başarısız olduğu dersleri varsa, Güz ve bahar yarıyılında açıldığı halde almadığı veya alamadığı dersleri varsa, Güz veya bahar yarıyılında almakla yükümlü olduğu derslerin tümünü alıp başarmış olması halinde daha üst yarıyıldan ders almak ve kısa süre içinde mezun olmak istiyorsa  Yaz Okuluna gidebilir.

2-  YAZ OKULUNA KİMLER GİDEMEZ?
Kayıt donduran öğrenciler, kayıt dondurdukları yarıyılların derslerini alamazlar. Fakat, daha önce güz ve bahar yarıyıllarında alıp başarısız olduğu dersleri varsa alabilirler. Güz ve bahar yarıyılları sonunda ilişiği kesilmiş olan öğrenciler Yaz Okulundan yararlanamazlar. İlişik kesme işleminden önce ön kayıt işlemi yapılmış ise ön kayıt işlemi iptal edilir.

3- KAÇ DERS ALABİLİRİM?
Yaz Okulunda bir öğrenci en fazla dört (4) ders alabilir.

4- KREDİ Mİ YOKSA AKTS Mİ ÖNEMLİDİR?
Öğrenciler ders içeriği aynı, kredi veya AKTS si aynı veya fazla olması kaydıyla 4 ders alabilirler.

5- BAŞKA BÖLÜMLERDEN DERS ALABİLİR MİYİM?
Önerilen üniversitelerin ilgili biriminde yaz okulu dersi açılmadığı takdirde, öğrenciler içerik ve kredi/AKTS aynı veya fazla olması kaydıyla önerilen üniversitelerin diğer birimlerinden de ders alabilirler. Örneğin, önerilen üniversitelerin Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden de ders alabilirsiniz. Önemli olan Kredi/AKTS ve İçeriklerin aynı olmasıdır.

6- YAZ OKULUNDA BAŞARILI OLMAM NEYE BAĞLIDIR?
Diğer üniversitelerden ders alan öğrencilerin ilgili dersten başarılı sayılabilmeleri için en az (DD) notu almış olması gerekir. Üniversitelerden gönderilen başarı notları, ilgili birimin yönetim kurullarınca onaylandıktan sonra kayıtlara geçirilir. DD ve üzeri notu almış öğrencilerin aldığı derslerin kredileri ve içerikleri Muafiyet Komisyonunca değerlendirilecektir.

7- SORUMA CEVAP BULAMADIM?
Diğer sorularınız için lütfen yaz okulu komisyonu üyelerine danışınız. Yaz Okulu Komisyonu üyeleri şunlardır.
 

Doç. Dr. Dursun AKASLAN (Başkan)
Arş. Gör. Handan GÜMÜŞ
Arş. Gör. Songül AKDAĞ

PAYDAŞLAR

İLETİŞİM

Placeholder Harran Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Osmanbey Yerleşkesi, Haliliye, Şanlıurfa, Türkiye
+90 414 318 1382
bilgisayar@harran.edu.tr