Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, 2004 yılında Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulmuş olup ilk  olarak 2005-2006 yılında 30 öğrenci ile lisans düzeyinde eğitim vermeye başlamıştır.

Programın eğitim/öğretim dili Türkçe’dir. Öğrenciler, dört yıllık eğitim sonunda lisans derecesi almaya hak kazanırlar.

Bölüm, öğrencilerin yazılım mühendisliği, bilgisayar ağları, gömülü sistemler, güvenlik, yapay zeka gibi belirli alanlarda uzmanlaşarak mezun olmalarına imkan sağlayan alan seçme sistemini ders programında uygulamaktadır.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olan GAP’ın merkezinde Şanlıurfa ve çevre illerinde eksikliği şiddetle hissedilen Bilgisayar Mühendisi açığının kapatılmasını sağlamak ve bu ulusal projede teknolojinin uygulanmasında  gerekli desteği vermeyi hedeflemektedir.

PAYDAŞLAR

Placeholder Harran Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Osmanbey Yerleşkesi, Haliliye, Şanlıurfa, Türkiye
+90 414 318 1382
bilgisayar@harran.edu.tr