Harran Üniversitesi 22 Eylül 2014 - 2015 yılları arası için NVIDIA tarafından GPU Eğitim Merkezi seçildi.
Harran Üniversitesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı için NVIDIA tarafından 2014 yılı için GPU Eğitim Merkezi  (GPU Education Center olarak seçilmiştir. NVIDIA grafik işlemciler (CPU) ve anakart chip setleri üreten Santa Clara, Kaliforniya merkezli bir markadır. 

GPU Eğitim Merkezi statüsü ile NVIDIA tarafından üniversitemize 1 adet TESLA K40 ve 5 adet Titan Black GPU eğitim seti ve 10 adet Programming Massively Parallel Processors başlıklı kitabı ve 1 adet CPU Gems kitabının kopyası hediye edilmiştir.

CUDA, NVIDIA tarafından geliştirilen bir paralel programlama platformu olup programlama modeli olarak NVDIA tarafından üretilen grafik işlemcilerin özelliklerini kullanarak hesaplama üzerine inanılmaz bir hız kazandırır. 

GPU Eğitim Merkezi  olarak Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği müfredatında yer alan Paralel Programlama dersinin içeriği zenginleştirilmiş ve uygulamalı hale getirilmiştir. Mühendislik Fakültesinde yer alan Paralel Programlama Laboratuvarı GPU Eğitim Merkezi  olarak hizmet verecektir.

CUDA ile Programlama için 22 adet HP 400 ve 420 Workstation'larımız laboratuvarlarımızda mevcut olup her bir bilgisayarda NVIDIA Quadra 600 ekran kartları ile desteklenmektedir. 

GPU Eğitim Merkezi  olarak Harran Üniversitesi sayısız dökümanlara, öğretim videolarına erişim hakkına sahiptir. 



 

PAYDAŞLAR

İLETİŞİM

Placeholder Harran Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Osmanbey Yerleşkesi, Haliliye, Şanlıurfa, Türkiye
+90 414 318 1382
bilgisayar@harran.edu.tr