BÖLÜM HAKKINDA

* Güneydoğu Anadolu Projesinin işlerlik kazanmasıyla birlikte yörede çevresel anlamda önemli değişikliklerin ve olumsuzlukların meydana gelmesi beklenmektedir. Bölge ve sahip olduğu kaynaklar bu açıdan önemli bir inceleme-araştırma konusu oluşturmaktadır.
* Dolayısıyla, Harran Üniversitesinin kurulduğu yıl olan 1993 yılında faaliyetine başlayan Çevre Mühendisliği Bölümü çevresel problemlerin çözümüne yönelik olarak büyük bir sorumluluk üstlenmiştir.
* Bölüme ilk öğrenciler 1993-1994 eğitim-öğretim yılında alınmıştır.
* Programın eğitim-öğretim dili Türkçe'dir.
* Öğrenciler dört yıllık eğitimin ardından lisans derecesi almaya hak kazanırlar.
*
 Osmanbey Yerleşkesinde yer alan bölümümüzde, halen 3 Profesör, 4 Doçent, 1 Dr. Öğr. Üyesi ve 3 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır.

Placeholder Harran Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü, Osmanbey Yerleşkesi, Haliliye, Şanlıurfa, Türkiye
+90 414 318 3000 / 1097 / 1121
cevre@harran.edu.tr