Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar için açılan kreşimizin detaylarını görüşmek üzere TRT GAP Diyarbakır Radyosunda Olacağız.

Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından fonlanan Harran Üniversitesi, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Haliliye Belediyesi ve Gençstem Derneği ortaklığında Üstün Zekâlı ve Yetenekli Çocuklar İçin Kreş açıyor. Proje ile evrensel ölçüm kriterlerine göre üstün zekâlı ve yetenekli olduğu tespit edilen 4-6 yaş aralığındaki çocuklara yönelik yüksek standartlarda okul öncesi eğitimi nitelikli bir şekilde verebilecek bir eğitim merkezi kuruluyor. Eğitim merkezinin detaylarını Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Ahmet GÖÇEN TRT Gap Diyarbakır Radyosunda 15 Eylül 2021 Çarşamba günü saat 10:45'te katılacağı yayında açıklayacaktır.

İnsanların beyin gelişimlerinin yaklaşık %90’ının 6 yaşa kadar tamamlandığı düşünüldüğünde; okul öncesi eğitim almayan ya da niteliksiz okul öncesi eğitim ortamlarında yetişen çocukların mevcut üstün zekâ ve yeteneklerinde önemli düzeyde körelmenin gerçekleşmesi kaçınılmazdır.

Milli Eğitim Bakanlığı 2019-23 Strateji Planında okul öncesi eğitimde öğrencilerin bilişsel, duygusal ve fiziksel olarak çok boyutlu gelişmelerinin sağlanması öncelikli amaçlardan biri olarak benimsenmiştir. Bu doğrultuda temel eğitimde okulların niteliğini artıracak yenilikçi uygulamalara yer verilmesi hedeflenmiştir.

    
 

PİXEL

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

     

Bilgi talebi, istek, memnuniyet, öneri ve şikayetleriniz için bu bağlantıya tıklayarak kayıt oluşturabilirsiniz. 

SERTİFİKA DOĞRULAMA