Uluslararası Göç Derneği (UGDER) tarafından koordinasyonu ve Harran Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ortaklığında yürütülen “Gençliğin Gözüyle Uluslararası Öğrenci Olmak” isimli projemizin faaliyetleri başlıyor.
Uluslararası Göç Derneği (UGDER) tarafından koordinasyonu ve Harran Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ortaklığında yürütülen “Gençliğin Gözüyle Uluslararası Öğrenci Olmak” isimli projemizin faaliyetleri başlıyor. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ projeleri kapsamında desteklenen projede Kastamonu Üniversitesi ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi de ortaklar arasında bulunuyor. Projemizin faaliyetleri 2023 yılı sonuna kadar devam edecek olup bu çalışmalarımızla ülkemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin yaşadıkları sorunların tespitini ve bu öğrencilerin yerel toplum ile uyum içerisinde yaşayabilmeleri sürecine destek olmayı hedeflemekteyiz.
 
Toplamda 3 çalıştay ve 1 zirve konferansının yapılacağı programlarımızda çalıştaylarımız yerel ve göçmen gençlerin katılımı, konferansımız ise hem yerel ve göçmen gençlerin katılımı hem de karar alıcı konumunda bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilecektir.
 
Özellikle son yıllarda ülkemizin Yükseköğrenim konusunda önemli atılımlar göstermesi, Üniversitelerimizin uluslararası alanda da tanınırlığının artması sayesinde Türkiye Yükseköğrenim noktasında cazibe merkezi haline gelmiştir. Birçok ülkeden öğrenci adayları için ilk sıralarda tercih edilir bir konuma erişmiştir. Öyle ki; 2023 yılı itibariyle ülkemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin sayısı 300 bini aşmıştır. Uluslararası öğrencilerin ülkemize hem sosyal hem kültürel hem de ekonomik anlamda önemli katkıları olmakta, bu katkılar sayesinde de ülkemizin kültürel çeşitliliği ve zenginliği de artmaktadır.
 
Öte yandan sayıları ve çeşitliliği artan bu eğitim hareketliliği beraberinde farklı aksaklıklar da getirebilmektedir. Uluslararası öğrencilerin ülkemizde yükseköğrenim amacıyla başvuru yaptığı andan itibaren kabul aşamalarında, vize ve ülkeye giriş aşamalarında, ülkemizde kalış süreçlerinde, üniversite kayıt dönemlerinde ve öğrencilerin ülkemizdeki sosyal hareketlilikleri süreçlerinde bazı aksamalar yaşanabilmekte ve bu durumlar çözüme kavuşturulamadığı takdirde de önemli sorunlara yol açabilmektedir. Projemiz faaliyetleri kapsamında bu sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin geliştirilmesine, bu önerilerin karar alıcı kurum ve kuruluşlara iletilmesine özel bir önem gösterilecektir.

SOSYAL MEDYA

HAFTALIK BÜLTEN

Haftalık Göç Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Email Adresiniz*

DUYURULAR









İLETİŞİM

hugoc@harran.edu.tr

Tel: 0414 318 3006

Fax: 04143183190
Cep: 0545 336 40 32
Harran Üniversitesi Rektörlüğü Yenişehir Yerleşkesi,
63300 Şanlıurfa