Türk Alman Üniversitesi Göç ve Uyum Araştırmaları Merkezi, Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü ve Harran Üniversitesi tarafından düzenlenen konferans ve çalıştayda Suriyeli üniversite gençliğinin sosyal uyumu 24 Ekim tarihinde Şanlıurfa'da düzenlendi.
Toplantının açılış sunumunu Türk Alman Üniversitesi Göç ve Uyum Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Erdoğan "TÜRKİYE’DEKİ VE ŞANLIURFA’DAKİ SURİYELİLER: TOPLUMSAL UYUM VE HUZURUN ÇERÇEVESİ" konu başlığı ile gerçekleşti. Diğer açılış konuşmaları arasında HÜGÖÇ Müdürü Abdulkadir Aydın da söz aldı. El-Bab'dan yeni geldiğini ifade eden Aydın, HÜGÖÇ'ün yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Aydın, özellikle sorunun kaynağının tespit edilmesi noktasına vurgu yaparak çeşitli çözüm önerileri sundu.

Daha sonra gerçekleşen panelde Doç. Dr. Deniz Şenol Sert, Özyeğin Üniversitesi · Doç. Dr. Didem Danış, Galatasaray Üniversitesi · Prof. Dr. Şevket Ökten, Harran Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı · Meryem Aslan, Oxfam birer konuşma yaptılar.

Toplantı Türk ve Suriyeli üniversite öğrencileri sosyal uyum odak grup görüşmeleri yapılmasının ardından son buldu. HÜGÖÇ Müdür Yardımcısı ve Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hakan Gülerce de odak gruplardan birisine moderatörlük yaptı. 


HÜGÖÇ Müdürü Abdulkadir Aydın konuşmasını yaparken. 



Harran Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şevket Ökten "Harran Üniversitesi'nde Suriyeli Öğrenciler ile Turkiyeli Ögrenciler Arasında Uyum ve  Birlikte Yaşama Pratikleri" konulu bir tebliğ sundu.

SOSYAL MEDYA

HAFTALIK BÜLTEN

Haftalık Göç Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Email Adresiniz*

DUYURULAR









İLETİŞİM

hugoc@harran.edu.tr

Tel: 0414 318 3006

Fax: 04143183190
Cep: 0545 336 40 32
Harran Üniversitesi Rektörlüğü Yenişehir Yerleşkesi,
63300 Şanlıurfa