11 Ulusal Ajans ve SALTO Youth Kaynak Merkezleri işbirliğinde 25 - 29 Haziran tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşen Youth@Work Kick off konferansına HÜGÖÇ Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Gülerce katıldı.

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programlar Merkezi Başkanlığı diğer adıyla Türkiye Ulusal Ajansı Koordinasyonu, 11 Ulusal Ajans ve SALTO Youth Kaynak Merkezleri işbirliğinde 25 - 29 Haziran tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşen Youth@Work Kick off  konferansına HÜGÖÇ Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Gülerce katıldı. 

5 günlük konferans sürecinde, Avrupa’nın bir çok ülkesinden gelen 160 katılımcı tarafından, gençlik istihdamı ve girişimciliği konuları ele alındı. Gülerce, Üniversitemizin, Şanlıurfa Teknokent'in ve Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin faaliyetleri ve projeleri hakkında çeşitli sunumlar yaptı ve katılımcılarla gelecekte ortaklaşa yapılacak muhtemel ortaklıklar ve projeler üzerine düzenlenen toplantılara katıldı. Gülerce, aynı zamanda özel bir oturumda özellikle ülkemizde bulunan geçici koruma altındaki Suriyeli gençlerin ve imkanı kısıtlı Türkiyeli gençlerin sosyal girişimciliklerinin geliştirilmesi konusunda yapılması gerekenler konulu bir sunum gerçekleştirdi. Konferansta açılan Harran Üniversitesi tanıtım standı büyük ilgi gördü. Bu stantta ülkemizden ve diğer ülkelerden gelen katılımcılara bilgi verildi. 

Hakan Gülerce, bu konferansın devamı niteliğinde olan ve Ekim ayında İspanya, Madrid'de gerçekleştirilecek olan Towards Collaborative Practice (TCP) Forum 2019 - Social Entrepreneurship for Local impact and Solidarity konulu etkinliğe bir sunumla katılmak üzere davet aldı. 

Söz konusu konferanslar ve etkinlikler ile Üniversitemizin uluslararasılaşmasına katkı sağlanırken, yeni işbirlikler sağlanması konusunda da önemli adımlar atılmaktadır.




















 

SOSYAL MEDYA

HAFTALIK BÜLTEN

Haftalık Göç Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Email Adresiniz*

DUYURULAR









İLETİŞİM

hugoc@harran.edu.tr

Tel: 0414 318 3006

Fax: 04143183190
Cep: 0545 336 40 32
Harran Üniversitesi Rektörlüğü Yenişehir Yerleşkesi,
63300 Şanlıurfa