Social Inclusion of Refugee Youth Through Social Entrepreneurship Konulu projenin tanıtım toplantısı 20 Ocak Pazartesi günü Şanlıurfa Teknokent'te gerçekleştirildi.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen ve toplam bütçesi 99,823.00 EUR olan Sığınmacı Gençlerin Sosyal Girişimcilik Yoluyla Sosyal Dahil Edilmesi konulu projenin açılış toplantısına Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok, Şanlıurfa Göç İdaresi Müdürü Sn. Fatih Işık, Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şevket Ökten ve projenin diğer ortaklarından temsilcilerin yanısıra Türkiye Ulusal Ajansı'ndan uzmanlar da katıldı. Projenin genel tanıtımının ve bir yol haritasının belirlendiği toplantıda projenin insana dokunan, imkanı kısıtlı gençleri dahil eden önemli bir proje olduğuna vurgu yapılarak sorumluluklar hakkında fikir birliğine varıldı. 

Proje yürütücüsü Hakan Gülerce "Bu proje ile hem göçmenlerin hem de yerel halkımızın birlikte yaşama kültürünün artırılmasına önemli katkı sağlanacaktır. Sığınmacıların ülkemizde kaldığı süreyi göz önünde bulundurursak artık onların iş sahibi olmaları ve toplumla bütünleşecek sürdürülebilir çalışmalarının yapılması gerekmektedir. Bu proje de aslında tam da bu amaca hizmet etmektedir." ifadelerine yer verdi. Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok ise göçmenlerin toplumsal dahil edilmesini güçlendirmeyi hedefleyen bu proje için Göç İdaresinin her türlü desteği vermeye hazır olduğunu vurguladı. 

Türkiye, İtalya ve Yunanistan ortaklığı ile Şanlıurfa Teknokent yönetiminde 2 yıl boyunca devam edecek Erasmus+ KA205 Strategic Partnerships for Youth projesinde Harran Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü de resmi ortaklar arasında bulunmakta. Projenin ortaklarının bulunduğu liste şu şekilde:
  1. Sanliurfa Teknoloji Gelistirme Bolgesi Kurucu ve Isletici A.S. Turkey (Coordinator)
  2. Directorate General of Migration Management, Turkey
  3. Institute of Entrepreneurship Development, Greece
  4. Universita Degli Studi Di Messina, Italy
  5. Harran Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Turkey
  6. (Ufuk) Horizon İnsanı Geliştirme ve Becerileri Tesis Etmek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Turkey
  7. Ege Sistem Bilisim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Sirketi, Turkey










 

SOSYAL MEDYA

HAFTALIK BÜLTEN

Haftalık Göç Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Email Adresiniz*

DUYURULAR









İLETİŞİM

hugoc@harran.edu.tr

Tel: 0414 318 3006

Fax: 04143183190
Cep: 0545 336 40 32
Harran Üniversitesi Rektörlüğü Yenişehir Yerleşkesi,
63300 Şanlıurfa