Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilişim Topluluğu tarafından, iki gün süren ‘6. Bilişim Günleri’ etkinliği gerçekleştirildi
"Bilişim Topluluğu" öğrenci kulübü tarafından düzenlenen, 16-17 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleşen konferans beş farklı oturum halinde gerçekleştirildi.
Mühendislik Fakültesi büyük amfisinde gerçekleşen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep ÇİĞDEM, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abdülkadir GÜMÜŞÇÜ, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Serdar ÇİFTÇİ, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Bu etkinliğe Çeaş Anadolu Lisesi ve Yüzbaşı Ali Saip Ursavaş Anadolu Lisesinden öğrencilerde katılmıştır. Lise öğrencilerinden oturumlarda soru soran kişilere program sonunda çeşitli hediyeler verilmiştir.

Açılış konuşmalarının ardından Bilişim Günleri etkinliği, “50 Dakika'da 100 Özgür Yazılım” konusunda Güray YILDIRIM'ın yaptığı sunumla başladı.

İki gün süren etkinliğin ilk gününde “Urfanın İlk Kadın Girişimcisinin Hikayesi” konusunda Cevahir Asuman YAZMACI sunumlarını yaptılar.

Programın ikinci gününde ise “Veri Madenciliği” konusunda Bahar YILDIRIM, “Girişimcilik, Dijitalleşme ve E-ticaret  ” konusunda Nalan KURT, “Siber Güvenlik- Siber Savaş” konusunda ise Mesut UÇAR sunumlarını gerçekleştirmişlerdir.