ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MEZOPOTAMYA LIVING LAB TEKNOLOJİ VE İNOVASYON MERKEZİ BÜNYESİNDE TEKNOFEST YARIŞMASINA HAZIRLIK
Türkiye genelinde her yıl düzenlenen, teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturarak bilim ve mühendislik alanlarında nitelikli insan kaynağı oluşturmayı hedefleyen Teknofest etkinliği 2023 yılı başvuruları başlamış bulunmaktadır. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Mezopotamya Living Lab olarak, 2022 yılı içerisinde düzenlenen Teknofest yarışmasında Şanlıurfa ili içerisinde Harran üniversitesi kampüsleri ve 80’in üzerinde okulu ziyaret ederek bilgilendirme konferansları düzenleyerek başvuru sayılarını önceki yıla nazaran on katına çıkarılmıştır. 2023 yılı başvurularında da aynı doğrultuda katılım sağlamayı hedeflemekteyiz.

Başvuru sürecinin ardından yapılacak ön elemeyi geçen katılımcılara mentör desteği verilerek, katılım sağlayan herkese projelerinin geliştirme sürecinden final aşamasına kadar Büyükşehir Belediyesi bünyesinde maddi destek ve danışmanlık hizmeti sağlanacaktır.

Harran Üniversitesi’nde yapılacak olan tanıtım seminerinde Teknofest’e başvuru nasıl yapılır, takım oluşturma, kategoriler, kys sistemi ve genel bilgilerin tanıtımı yapılarak, İlkokul – Ortaokul – Lise – Ön lisans ve Lisans üstü – Mezun – Girişim ve Özel Sektör kategorilerini kapsayan yarışmada 41 farklı teknoloji yarışmasına başvuru yapılması ile alakalı detaylı bilgilendirme sağlanacaktır. Teknofest Teknoloji Yarışmaları başvuruları 20 Kasım tarihinde son bulacaktır.

30 Nisan – 6 Mayıs tarihlerinde Cumhuriyetimizin 100. yılında, İstanbul’da gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda yapılacak bilgilendirme toplantısı Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 301 nolu amfide 27 Ekim Perşembe günü saat 15:00 da gerçekleştirilecektir.

PAYDAŞLAR

İLETİŞİM

Placeholder Harran Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Osmanbey Yerleşkesi, Haliliye, Şanlıurfa, Türkiye
+90 414 318 1382
bilgisayar@harran.edu.tr