08-11 Mart 2023 tarihleri arasında Bursa Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksinde; onay ekinde yer alan kılavuzlar doğrultusunda, “Cumhuriyet ve Teknoloji” teması ve “Ahican Cumhuriyetin izinde, Teknolojinin Peşinde, Bursa'da ” sloganıyla ortaokul ve dengi okullar ile ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine yönelik Endüstriyel Robot Kol, Çizgi İzleyen (Temel Seviye), Çizgi İzleyen (İleri Seviye), Hızlı Çizgi İzleyen, İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), Mini Sumo, Tasarla-Çalıştır, Yumurta Toplama (Caretta Caretta), Labirent Ustası, Tozkoparan Robot (Temel Seviye), Serbest Proje, Temalı ve bu yıl ilk defa Su Altı Aracı (ROV) ile Otonom Araç kategorileri de eklenerek 14 (on dört) kategoride yapılacak olup yarışmanın Uygulama Kılavuzu ve diğer dokümanları http://robot.meb.gov.tr adresinde yayınlanmıştır.

Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve ACROME Robotik Mekatronik Sistemleri San. ve Tic. A.Ş. arasında, Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü imzalanmıştır. Bu protokol çerçevesinde, Hızlı Çizgi İzleyen ve Mini Sumo kategorilerinde Sanal Robot Yarışması ile ön eleme yapılacaktır. Ön elemede başarılı olanlar Bursa’da yapılacak Uluslararası MEB Robot Yarışması’na katılmaya hak kazanacaktır. Çizgi izleyen (Temel Seviye), Çizgi izleyen (İleri Seviye), İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), Labirent Ustası, Endüstriyel Robot Kol, Tasarla-Çalıştır, Yumurta Toplama (Caretta Caretta), Tozkoparan Robot (Temel Seviye), Serbest Proje, Temalı, Otonom Araç ve Su Altı Aracı (ROV) kategorilerine başvuranlar, Bursa’da yapılacak Uluslararası MEB Robot Yarışması’na doğrudan katılacaktır. Ortaokul ve dengi okul öğrencileri, sadece Çizgi İzleyen (Temel Seviye) ve Tozkoparan Robot (Temel Seviye) kategorilerinde yapılacak yarışmalara başvurabilecekler; ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencileri ise bu kategorilere başvuru yapamayacaklardır.

85

 

PAYDAŞLAR

İLETİŞİM

Placeholder Harran Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Osmanbey Yerleşkesi, Haliliye, Şanlıurfa, Türkiye
+90 414 318 1382
bilgisayar@harran.edu.tr