Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi çalışmaları doğrultusunda ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirmek ve geliştirmek amacıyla dijital bir öğrenme platformu olan Milli Teknoloji Akademisi kurulmuştur. Akademi çatısı altında hayata geçen Sektör Kampüste Programı, çalışma alanları kapsamında güncel bilgilerle donatılmış insan kaynağı yetiştirmek için firmalar tarafından üniversitelerde açılan seçmeli kredili dersleri kapsamaktadır. Programda üniversitelerimiz ile teknoloji firmalarının lisans dersleri kapsamında iş birliği yapmalarına olanak sunulmaktadır.
 

      Sektör Kampüste Programı kapsamda belirlenen üniversitelerde açılan MTH kodlu kredili dersler, alanında öncü şirket uzmanları tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın kurmuş olduğu Milli Teknoloji Akademisi üzerinden çevrimiçi olarak verilmektedir. Programın ilk uygulama döneminde 20 firma ve 20 üniversite paydaşıyla beraber üst politika belgelerinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın görevleri kapsamında bulunan öncelikli alanlar başta olmak üzere 36 farklı ders açılmıştır. 2023-2024 Güz yarı yılı ile devam edecek olan Sektör Kampüste Programı ulusal ölçekte geniş bir alana yayılarak faaliyetine devam etmekte olup firma ve üniversite iş birlikleri artırılmıştır. Program kapsamında 2023-2024 güz döneminde, online olarak açılacak 151 seçmeli ders, sektördeki en iyi 75 firmada çalışan uzmanlar tarafından verilecektir. Eğitim dönemi sonrasında, dersi alan öğrencilerin yüzde 5’i ise staj programı için değerlendirmeye alınacak ve başarılı olan öğrenciler stajını söz konusu kuruluşlarda yapacaktır.
 

      Harran Üniversitesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi itibariyle Sektör Kampüste Programının paydaşı olmuştur.
 

      Program sayesinde sektördeki öncü firmalarla birebir iletişimde olan öğrenciler için staj ve kariyer olanaklarına ulaşım kolaylığı sağlanarak istihdam için önemli bir fırsat sunmaktadır. Ayrıca bu program, firmaların ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını doğrudan yetiştirebilmesi ve istihdam edebilmesi için bir imkân sağlamaktadır.
 

      İlk etapta üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde MTH- kodlu 6 ders açılarak program başlayacak olup diğer akademik birimlerimizin katılımıyla programın genişletilmesi hedeflenmektedir.

ANADOLU SİGORTA – Derin Öğrenmeye Giriş

ASELSAN – NFT, DAO Ve Dijital Varlıklar

KUVEYTTÜRK - Network ve Sistem Yönetimi

TÜBİTAK – Siber Güvenlik İçin Veri Madenciliği

THE GAME CIRCLE – Oyun Geliştirmeye Giriş

TESTINIUM – Yazılım Test ve Kalitesi


 

PAYDAŞLAR

İLETİŞİM

Placeholder Harran Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Osmanbey Yerleşkesi, Haliliye, Şanlıurfa, Türkiye
+90 414 318 1382
bilgisayar@harran.edu.tr