Harran Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Suriyeli sivil toplum kuruluşlarına yönelik "Göç ve Entegrasyon" konulu bir çalıştay düzenlendi.
ÇALIŞTAY RAPORUNA BURAYA TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ

Harran Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Suriye iç savaşı sonrasında gerçekleşen göç sürecine ilişkin mevcut durum analizinin yapılabilmesi ve süreç yönetiminin ele alınması amacıyla “Göç ve Entegrasyon” ana temasıyla 7 Şubat tarihinde bir çalıştay gerekleştirildi.

Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Esra Siverekli ve HÜGÖÇ Genel Müdürü Öğr. Görevlisi Abdülkadir Aydın’ın açılış konuşmalarıyla başlayan program, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum halinde devam etti.  Şanlıurfa’da faaliyet göstermekte olan çeşitli Suriyeli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, Göç İdaresi yetkililerinin ve Harran Üniversitesi’nden akademisyenlerin de katıldığı çalıştayda; entegrasyon sürecinin sağlıklı koordine edilebilmesi noktasında  karşılıklı fikir alış verişleriyle temel sorunların neler olduğu hakkında çeşitli paylaşımlar yapıldı. Eğitim, sağlık, sosyal yardım gibi alanlarda faaliyet gösteren Suriyeli STK’ların davet edildiği çalıştaya; Muhacir ve Ensar Derneği, Merhametli İnsanlar Derneği, Şam Yetim Derneği, Suriyeli Alimler Derneği, Atta Derneği, Mekke-i Mükerreme Dini İlimler Derneği, Horizon Derneği, Rızık ve Suriyeli Diş Hekimleri Derneği olmak üzere toplamda dokuz sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldı. Temel faaliyet alanları, hedef kitleleri, amaçları  ve sahaya ilişkin  tecrübe ettikleri çalışma zorlukları hakkında çeşitli bilgiler veren temsilciler, birer sivil toplum kuruluşu olarak  yetkili makamlardan  sürecin devamına yönelik temel taleplerinin neler olduğu hakkında da katılımcılarla görüşlerini paylaştılar.
 
Çalıştay kapsamında tüm paydaşlarca, özellikle Suriyeli göçmenlerin temel ihtiyaçlarının karşılanmasıyla birlikte entegrasyon sürecinin daha verimli ve kuşatıcı bir biçimde ilerlemesine imkan sunacak alanlarda en geniş insani faydayı hedefleyen bir çerçevenin geliştirilebilmesi konusunda karşılıklı bilgi alış verişi ve işbirliğinin sağlanması konularında ortak bir  stratejide buluşması kararlaştırıldı. Bugüne kadar özellikle eğitim ve sağlık gibi alanlarda yoğunlaşan entegrasyon faaliyetlerinin sürecin devamında daha kapsamlı ve sosyal girişimleri de içeren bir sürece dönüşebilmesinin gerekliliğine ve muhtemel sorunların karşılıklı olarak temel insani hassasiyetlerin gözetildiği bir işbirliği içerisinde ele alınmasının önemine dikkat çekilen çalıştay, katılımcıların karşılıklı memnuniyet ve ortak faaliyet vurgularıyla son buldu.







SOSYAL MEDYA

HAFTALIK BÜLTEN

Haftalık Göç Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Email Adresiniz*

DUYURULAR









İLETİŞİM

hugoc@harran.edu.tr

Tel: 0414 318 3006

Fax: 04143183190
Cep: 0545 336 40 32
Harran Üniversitesi Rektörlüğü Yenişehir Yerleşkesi,
63300 Şanlıurfa