Şehircilikte Geotasarım ve Sanal Gerçeklik Çalıştayı Harran Üniversitesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, ‘Şehir Planlamada Yeni Bir Süreç: Geotasarım Şehir Planlama ve Kent Yönetiminde Sanal Gerçeklik Uygulamaları 1. Bilgilendirme/Ç

Harran Üniversitesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, ‘Şehir Planlamada Yeni Bir Süreç: Geotasarım Şehir Planlama ve Kent Yönetiminde Sanal Gerçeklik Uygulamaları 1. Bilgilendirme/Çalışma Toplantısı’ GAP Sukay’da yapıldı.

    Çalıştayda ilk olarak, proje yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi Fred Barış Ernst, şehir yönetimi ve inşasında sanal gerçeklik uygulamaları, Prof. Dr. Saffet Erdoğan ise sürdürülebilir şehir yönetimini sağlama adına şehrin imarında ve tasarımında yeni bir kavram olarak gündeme gelen geotasarım metodolojisi hakkında bilgiler verdi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğünden Aydın Aydemir’in konuşmalarının ardından Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Çiğdem açılış konuşmalarını yaptı.

    Üniversite ve Şanlıurfa Belediyesinin daha yaşanılabilir bir Şanlıurfa için birlikte projeler ürettiğini belirten Rektör Çiğdem  “Üniversitemiz ve Şanlıurfa büyükşehir belediyemizin katkıları ile hazırlanan geotasarım ve sanal gerçeklik çalıştayımıza hoş geldiniz. Bu çalıştayın hayırlı geçmesini ümit ediyorum. Şehir planlamacılığında üretilen bu bilginin kullanılmasını ve faydalı olmasını diliyorum. Ne yazık ki ülkemizde şehir planlamacılığında sıkıntılar yaşanıyor bu uygulama ile bu sıkıntıların aşılmasında bir nebze olsun katkı sağlanmasını ümit ediyorum. Yaşanabilir şehirler ve tabiatın korunması için bu ve benzeri tasarımların faydalı olmasını diler ve çalışmanın başarılı olmasını ümit ederim” dedi.

    Konuşmaların ardından tüm katılımcılar sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak, Eyyübiye’de bir bölgenin GeoTasarım ilkelerini kullanıp 2035 ve 2050 yıllarında Eyyübiye bölgesinin oluşturulmuş olan 3 boyutlu modelinin içerisinde gezdiler.

    Çalıştayda, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Gencer, belediye kadastro ve kamu kurumlarından teknik personelle beraber Şanlıurfa’nın ileriye yönelik planı ve modeli geotasarım metedolojileri ilkelerine bağlı olarak gerçekleştirildi ve sanal gerçeklik ekipmanlarıyla tasarımlanan alanlarda gezintiler yapıldı. Çalıştay üniversite öğretim elemanları tarafından gerçekleştirilen grup çalışması sonucunda sona erdi.

                

                

                
 

HABER & ETKİNLİK

SANAL GERÇEKLİK 2.WORKSHOP

SANAL GERÇEKLİK 6.WORKSHOP