IVSA NEDİR? IVSA, International Veterinary Students Association yani uluslararası veteriner hekimliği öğrencileri birliğidir. 1951 yılında kurulmuş, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur ve aynı zamanda dünyanın en büyük veteriner hekimliği öğrenci derneğidir. IVSA, uluslararası boyutta veteriner hekimliği uygulamalarını geliştirmek, hayvan refahı, çevre sorunları ve teknik dil eğitimi olarak eğitim fırsatları yaratır. Bireysel değişim ve grup değişimi olmak üzere iki tür değişim programı yürütür. Yıllık yapılan uluslararası kongre, sempozyum gibi etkinliklere katılarak kültürel, sosyal aynı zamanda da mesleki olarak kendini geliştirmeyi hedefler. IVSA’ya sponsor olan dünya çapındaki firmalar sayesinde birçok burs imkanı da sağlanmaktadır. IVSA Şanlıurfa ailesi olarak 2022 yılında kurulmuş olup hem sosyal hem mesleki olarak birçok etkinliğin altına imzamızı atıyoruz. Kulübümüze seçilen her üyemiz aktif bir şekilde her etkinlikte yer alarak mesleki olarak hem ülke çapında hem ülke dışında yer sahibi oluyorlar. Yeni ve emin adımlarla başladığımız bu yolda I. Ulusal Bilim ve Kariyer Öğrenci Kongresi ile ulusal çapta çok güzel bir etkinliğe imzamızı atıyoruz. Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Nil ÖZTÜRK

IVSA Şanlıurfa Başkanı