Merhabalar,

Veteriner Klinik Araştırmalar Kulübü (VEKAHARU), 2019 yılında Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde kurulmuş olup şu ana kadar fakültemizde veteriner hekimliği alanında mesleki tecrübelerin ve güncel bilgilerin paylaşıldığı çok sayıda kariyer söyleşileri ve sosyal etkinlikler gerçekleştirmiştir. Pandemi döneminde de Türkiye’nin farklı yerlerinden akademisyen hocalarımız ve alanında tecrübeli veteriner hekimlerimizle online olarak 14 eğitim semineri düzenleyerek veteriner hekimlerimiz ve öğrencilerimizin evlerine konuk olduk ve verimli bir etkinlik gerçekleştirmiş olduk. Bununla birlikte “VEKA ile Yollarda Bulurum Seni” projesi kapsamında 5 bin kilometrelik bir yolculuğa çıkarak; mesleğimiz adına çok güzel işler yapan meslek büyüklerimizle 6 farklı şehirde 12 röportaj gerçekleştirerek Youtube kanalımızda (youtube.com/vekaharu) yayınladık. Akademik camia, kamu ve özel sektörün buluştuğu bu etkinlikler; hem klüp üyelerimizin hem etkinliklere katılan arkadaşlarımızın kendilerini geliştirmelerinde, bilgiyi aramaları konusunda, araştırmaya yönelmelerinde, bilimsel düşüncenin teşvik edilmesinde, eğitim ve kariyerlerini planlama konusunda, arkadaşlık ve meslektaşlık ilişkilerini kurmalarında fayda sağlamaktadır. Kulübün bu tarz etkinlikleri aynı zamanda üniversitelerin sadece diploma almak için var olmadığını bu mottoda hayata ilişkin sosyo-kültürel kazanımları da sağladığına inanıyoruz. Her yıl klübümüze katılan yeni arkadaşlarımızla daha sağlam adımlarla ilerlediğimiz bu yolda I. Ulusal Bilim ve Kariyer Öğrenci Kongresi ile etkinliklerimizi taçlandırıyoruz. Sizleri şehrimizde ve üniversitemizde ağırlayacak olmaktan onur ve gurur duyuyoruz.
Mustafa YILMAZ

Veteriner Klinik Araştırmalar Kulübü Başkanı