Başkanlığımız koordinatörlüğünde başlatılan "Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi" kapsamında yer alan YÖK Sanal Laboratuvar Uygulaması 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz döneminde 18 üniversitemizde Temel Kimya ve Temel Fizik derslerini alan yaklaşık 15 bin öğrencimizin hizmetine sunulmuştur. 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar döneminde ise proje kapsamındaki üniversite sayısı 48'e, uygulamadan yararlanacak öğrenci sayısı da 50 bine yükseltilecektir.

Pandemi koşullarında sayıları az da olsa, özellikle ülkemizin kırsal kesiminde yaşayan bazı öğrencilerimizin gerekli bilgisayar donanımına veya internet erişimine sahip olamamaları nedeniyle bu uygulamadan yararlanma konusunda mağduriyet yaşayabilecekleri dikkate alınarak; proje kapsamında yer alan üniversitemizde öğrenim görmekte olan ve başka üniversitelerin akademik birimlerinin bulunduğu bölgede ikamet eden öğrencilerimize, bu birimlere başvurmaları durumunda bilgisayar ve internet altyapısının kullandırılması konusunda gerekli kolaylığın sağlanabileceği bildirilmiştir.

Öğrencilerimize duyurulur.

ÖĞRENCİ