RADYO TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ PROGRAM ÇIKTILARI
 
PÇ1: Kitle İletişim Araçlarını teorik ve uygulama alanlarında kullanabilecek yeterliliği elde eder.
PÇ2: Sinema ve televizyon tarihi, senaryo, kurgu, ses ve görüntü teknikleri bilgilerini kullanır ve kısa veya uzun metrajlı film aşamalarını ve televizyon programları tasarlar.
PÇ3: Yayın ortamlarına ve amaçlarına uygun içerik üretiminin temel özelliklerini, işlevlerini, çalışma prensiplerini ve işleyişini öğrenir.
PÇ4: Görsel-işitsel alanla ilgili tüm toplumsal olay ve olguları kavrar; verileri bilimsel yöntem ve tekniklerle inceler ve yorumlar; sorunları ifade eder, tartışır ve kanıtlara ve araştırmalara dayalı çözüm yolları geliştirir.
PÇ5: Yerel, ulusal ve ulusötesi düzeydeki politik, ekonomik, kültürel ve sosyal süreçlere ilişkin içgörü sağlayacak disiplinler arası bilgi ve yaklaşım geliştirir. Öğrenci, alanının terminolojisini yerinde ve doğru bir şekilde kullanır.
PÇ6: Çalışacağı mecranın hedef kitlesini bilerek üretimini planlar ve radyo televizyon ve sinemanın toplumsal, ekonomik ve kültürel etkilerini değerlendirir.
PÇ7: Sosyal bilimlerin farklı alanlarında düşünme ve kendi uzmanlık uygulamaları içine uyarlama ve gerek duyduğunda araştırma yapabilme bilgisine sahip olur.
PÇ8: Radyo, televizyon ve sinema alanındaki üretim sürecinde bireysel ve takım halinde ekip çalışmasına uygun davranma ve çalışma sürecinde eşgüdüm sağlar.
PÇ9: İletişim teknolojilerini kullanma, değişimleri izleme ve kendini sürekli geliştirme becerisini kazanır.
PÇ10: Kamu yararı gözeten, kamu lehine faaliyetler planlayıp uygulayabilen, problem çözme ve kriz yönetme becerisine sahip meslek elemanları yetiştirir.
PÇ11: Medya okuryazarlığı ilkelerine bağlı olarak, yazılı, görsel ve işitsel ortamlardaki iletilere ulaşma, bunları çözümleme, değerlendirme ve iletme yeteneğine sahip olur.
PÇ12: Görüntü estetiği, aydınlatma ve kompozisyonun temel ilkelerini öğrenir.
PÇ13: Grafik öğelerini alana özgü içerik üretiminde kullanma becerisine sahip olur.
PÇ14: Radyo, televizyon ve sinema alanlarına ilişkin sanat, estetik, hukuk, tarih, siyaset, ekonomi ve genel kültür bilgisine sahip olur.
PÇ15: Dünya ve Türk Sinemasına ilişkin kuramsal bilgileri kullanarak özgün ulusal ve uluslararası kültürel ürünleri analiz eder ve üretir.
PÇ16: Bir TV haberini muhabirlik, kamera kullanımı, haber metni yazımı ve kurgu aşamalarından geçirip yayına hazır hale getirir.
PÇ17: Mesleki profesyonellik ve etik(ahlak) sorumlulukları kazanır.

BOLOGNA