26 Mart 2021 tarihinden başlamak üzere 4 gün süre boyunca devam eden “Etnobotanik Araştırma Teknikleri Çalıştayı" Biyoloji Bölümü başkanı Prof. Dr. Hasan AKAN koordinatörlüğünde ve Balıkesir, Bingöl ve Munzur Üniversitelerinin katkılarıyla düzenlenmiştir. Etkinlik TÜBİTAK tarafından desteklenmiştir ve online olarak gerçekleştirilmiştir.

4 günlük etkinlik süresince geçmişten günümüze etnobotanik tarihi, Anadolu'nun tıbbi ve aromatik bitkileri ve bu bitkilerin kullanım şekilleri, geleneksel bitki kullanımları, etnobotanik çalışma yöntemleri, kurutulmuş bitki koleksiyonculuğu, etnobotanik çalışmalarda kullanılan güncel sayısal yöntemler ile örnek etnobotanik çalışmaları konularında sunumlar yapılmıştır.

Etkinlikte 4 farklı üniversiteden 6 tane etnobotanik alanında uzman öğretim üyesi eğitici olarak görev almıştır.