Şanlıurfa/Suruç'ta Bostancılar Ortaokulu öğrencilerine 11 Nisan Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu konferans salonunda, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gencay SARIIŞIK tarafından "Endüstri 4.0 Sanal Gerçeklik Uygulamaları" konulu söyleşi gerçekleştirilmiştir.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmayı amaçlayarak bilim insanlarını öğrencilerle buluşturuyor. Bu kapsamda, temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım konularında farkındalık oluşturmak hedefleniyor.

Etkinlikte, Prof. Dr. Gencay SARIIŞIK'ın liderliğindeki Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencileri Ramazan ALMAÇ, Ömer BAŞKUT, Melek HALMAN ve İsmet Nur BİLGİÇ, Ortaokul öğrencilerine sanal gözlüklerle birlikte "Endüstri 4.0 Sanal Gerçeklik Uygulamaları" konulu uygulama çalışmaları gerçekleştirdi.

Bu etkinlik, öğrencilere bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri uzman bir konuşmacının deneyimlerinden yola çıkarak anlama fırsatı sunarak, bilimseverliği teşvik etmeyi amaçlamaktadır. TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, genç nesilleri bilime ilgi duymaya teşvik eden önemli bir platform olarak toplumda yerini almaktadır.



İLETİŞİM

 İletişim Bilgileri
 
     +90-414-318-3000
(2522)
     endustri@harran.edu.tr
   Lütfen tıklayınız
Lütfen tıklayınız