TES İŞ Anadolu Lisesi öğrencilerine, bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmayı hedefleyen bir etkinlik kapsamında, Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gencay SARIIŞIK tarafından "Endüstri 4.0 Sanal Gerçeklik Uygulamaları" konulu bir söyleşi gerçekleştirilmiştir.
Etkinlikte, Prof. Dr. Gencay SARIIŞIK'ın liderliğindeki Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencisi Ömer BAŞKUT Lise öğrencilerine sanal gözlük ile birlikte "Endüstri 4.0 Sanal Gerçeklik Uygulamaları" konulu uygulama çalışmaları gerçekleştirdi.
TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmayı amaçlayarak bilim insanlarını öğrencilerle buluşturuyor. Bu kapsamda, temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım konularında farkındalık oluşturmak hedefleniyor.
Prof. Dr. Gencay SARIIŞIK'ın liderliğindeki Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencisi Ömer BAŞKUT, ortaokul öğrencilerine "Endüstri 4.0 Sanal Gerçeklik Uygulamaları" konulu uygulama çalışmaları gerçekleştirmiştir. Bu etkinlik, öğrencilere bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri uzman bir konuşmacının deneyimlerinden yola çıkarak anlama fırsatı sunarak, bilimseverliği teşvik etmeyi amaçlamaktadır.
TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, genç nesilleri bilime ilgi duymaya teşvik eden önemli bir platform olarak toplumda yerini almaktadır. Bu tür etkinlikler, gençlerin bilime olan ilgisini artırırken, onları geleceğin bilim insanları ve teknoloji uzmanları olarak yetiştirmeye katkı sağlamaktadır.Bu etkinliği düzenleyen Okul Müdürü Faruk Çelik, Müdür Başyardımcısı Cemil ŞENGÜL, Müdür Yardımcısı Mehmet Emin GÜCÜYENER ve tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz. Etkinlik, bilim ve teknolojiye ilgi duyan öğrenciler için önemli bir fırsat olmuştur. Katkılarından dolayı tüm eğitim kadrosuna ve öğrencilere teşekkür ederiz.