Son başvuru 09.09.2021
Bölümümüzde öğrenim gören azami sürelerini dolduran öğrencilere verilecek iki ek sınav tarihleri ile uygulanacak usul ve esaslar aşağıda verilmektedir.

Ek Sınav Son Başvuru Tarihi: 09.09.2021 Perşembe
Ek sınav1 ve Ek sınav2 sınav programının ilan edilmesi: 10.09.2021 Cuma
Ek Sınav 1: 13.09.2021 Pazartesi
Ek Sınav 2: 14.09.2021 Salı

Ek sınav hakkından yararlanmak isteyen öğrenciler başvuru tarihine kadar danışmanlarına  yazılı olarak şahsen yada e-posta ile başvuru yapacaktır.
Örnek Dilekçe

Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Programlarında öğrenim gören azami sürelerini dolduran öğrencilere ilişkin hükümlerin belirlendiği "Harran Üniversitesi Azami Öğrenim Süresini Dolduran Önlisans ve Lisans Öğrencilerine Uygulanacak İşlemlere İlişkin Usul ve Esaslar" ile ilgili yazıya göre;

AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİNİ DOLDURAN ÖĞRENCİLEREUYGULANACAK ADIMLAR
  1. Öğrencinin daha önceden almadığı (kayıt yapmadığı) ders sayısı 5’ten fazla ise kayıt silinir. 
  2. Öğrencinin daha önceden almadığı ders sayısı 5 veya daha az ise başarısız olduğu (FF ve FZ) dersler için ek sınav talebi alınır. 
  3. Öğrencinin başarısız olduğu (FF ve FZ) ve almadığı ders sayısı toplamı 5 veya daha az ise öğrenci isterse ek sınav hakkı kullanmadan 4 dönem kayıt hakkı talep edebilir.
  4. Ek sınav hakkını kullanarak başarısız ders sayısını (almadıkları dahil) en fazla 5’e kadar düşüren öğrenciye 3 dönem kayıt hakkı verilir.
  5. Öğrencilerin ek sınavlardan başarılı olabilmesi için en az CC harf notu almış olmaları gerekir. Ek sınavlar için mazeret sınavı düzenlenmez.
  6. Azami öğrenim süresini doldurup sadece stajı eksik kalan öğrenciler için ilgili birim yönetim kurulunca belirlenen tarihlerde stajlarını tamamlar. Bu süre de stajını yapmayan öğrencinin ilişiği kesilir. 
  7.  

TOPLUMSAL KATKI

​Basın Yayın
Etkinlikler
Hakemlikler
Konferanslar
Kulüpler
Ziyaretler

PAYDAŞLAR

Mezun Portalı
Ders Öneri Formu

İLETİŞİM

Placeholder Harran Üniversitesi, Osmanbey Kampüsü, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

PK 153 63000 , Şanlıurfa

Telefon 
 0 414 318 30 00 / 1761
(Bölüm Sekreterliği)
 E-posta: iesin@harran.edu.tr
  gidamuhendisligi@harran.edu.tr