Tarihçe
12 Haziran 2017 Pazartesi 11:48 tarihinde yayınlandıBÖLÜM HAKKINDA
Gıda Mühendisliği Bölümü, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde açılan ilk bölümlerden birisidir. 2001 yılında Gıda Bilimi ve Teknolojisi olan adı “Gıda Mühendisliği” olarak değiştirilmiştir. İlk kez 2002 yılını öğrenci alan bölüm, 2006 yılından itibaren mezun vermektedir.
Gıda Mühendisliği bölümü, öğrencilere gıdaların işlenmesi, üretimi, korunması ve dağıtımına yönelik bilimsel temelli mühendislik bilgilerini vermektedir.
Bölümümüzde; 7 Prof.Dr., 2 Doç.Dr., 4 Dr. Öğr.Üyesi ve 1 Araştırma görevlisi olmak üzere toplam 14 öğretim elemanı bulunmaktadır.
Bölüm 2002-2003 öğretim döneminde lisans öğrencisi kabul etmeye başlamış ve ilk mezunlarını 2006 yılında vermiştir.
Bölümümüzde lisans eğitimi düzeyinde yaklaşık 60 öğrenci bulunmaktadır.
Ayrıca bölümümüzde 40 Doktora ve 80 adet Yüksek Lisans öğrencisi eğitim görmektedir.
Öğrencilere Biyoloji, Kimya ve Çevre Mühendisliği bölümlerinde çift dal; Biyoloji, Kimya, Zootekni ve Çevre Mühendisliği bölümlerinde yan dal yapma imkânı sunulmaktadır.
Gıda Mühendisliği Bölümü AB Erasmus Programı (2007-2022 arası) kapsamında;
Lisans düzeyinde:
- 8 öğrenci İspanya’ya
- 4 öğrenci Yunanistan’a
- 6 öğrenci İtalya’ya gitme imkânı bulmuştur.
Yüksek lisans düzeyinde:
- 2 öğrenci Polonya’ya
- 1 öğrenci İtalya’ya gitme imkânı bulmuştur.
LABORATUVARLAR:
Bölümüzde;
1- Gıda Teknolojisi Laboratuvarı
2- Süt Teknolojisi Laboratuvarı
3- Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı,
4- Meyve-Sebze İşleme Laboratuvarı
5- Tahıl Teknolojisi Laboratuvarı,
6- Gıda Biyoteknolojisi Araştırma Labaratuvarı
7- Tıbbi, Itri ve Aromatik Bitkiler Araştırma Laboratuvarı
8- Enstrumental Analiz Laboratuvarı
9- Genel Mikrobiyoloji Laboratuvarı
10- Ürün Geliştirme Laboratuvarı
11- Kalite Kontrol Laboratuvarı
12- Geleneksel Ürünler Laboratuvarı
13- Proses Odası
14- Ürün Geliştirme Laboratuvarı
15- Fonksiyonel Gıdalar Laboratuvarı
16- Tekstür Analizleri Araştırma Laboratuvarı olmak üzere başlıca 16 labaratuvar bulunmaktadır.
2- Süt Teknolojisi Laboratuvarı
3- Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı,
4- Meyve-Sebze İşleme Laboratuvarı
5- Tahıl Teknolojisi Laboratuvarı,
6- Gıda Biyoteknolojisi Araştırma Labaratuvarı
7- Tıbbi, Itri ve Aromatik Bitkiler Araştırma Laboratuvarı
8- Enstrumental Analiz Laboratuvarı
9- Genel Mikrobiyoloji Laboratuvarı
10- Ürün Geliştirme Laboratuvarı
11- Kalite Kontrol Laboratuvarı
12- Geleneksel Ürünler Laboratuvarı
13- Proses Odası
14- Ürün Geliştirme Laboratuvarı
15- Fonksiyonel Gıdalar Laboratuvarı
16- Tekstür Analizleri Araştırma Laboratuvarı olmak üzere başlıca 16 labaratuvar bulunmaktadır.
Ayrıca bölümüzde; 2 adet kimyasal madde ve sarf malzeme deposu bulunmaktadır.
ETKİNLİKLER
- KARİYER GÜNLERİ: Konuk Konuşmacı: Pınar Süt AR-GE Müdürü Ümit Savcıgil ( Gıda Mühendisi)
- Makarnalık Buğday ve Mamülleri Konferansı (Mayıs 2010)
- Gıda Sanayi & Üniversite İşbirliği: Gıda sanayicileri HRÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ile bir araya geldiği 'Gıda Çalıştayı" 24 Aralık 2010 Cuma günü gerçekleşti.
- Türkiye Gıda Mühendisleri Öğrencileri Ulusal Öğrenci Gıda Ürün Geliştirme Yarışması (Mayıs 2011)
TOPLUMSAL KATKI
Basın Yayın | |
Etkinlikler | |
Hakemlikler | |
Konferanslar | |
Kulüpler | |
Ziyaretler |
PAYDAŞLAR
Mezun Portalı | |
Ders Öneri Formu |