Harran Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜGÖÇ) ve Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) ortaklığı ile Şanlıurfa'da 14-17 Mart 2024 tarihlerinde Göç Farkındalık Sertifika Programı düzenlendi.
Programa göç alanında farkındalık sahibi olmak isteyen yerel bireylerin yanı sıra daha derinlemesine bilgi edinmek isteyen göçmen bireylerle birlikte toplam 30 kişi katıldı. Ağırlıklı olarak yaygın öğrenme metodlarından deneyimsel öğrenme tekniklerinin kullanıldığı programda aynı zamanda alanlarında uzman akademisyenler çeşitli konularda seminerler verdi.
 
Hibrit olarak gerçekleşen programın online açılışında KAS Türkiye'yi temsilen Bruno J. Hamm-Pütt, Anastasia Pazer-Ilgaz ve HÜGÖÇ'ü temsilen Doç. Dr. Hakan Gülerce hoş geldiniz konuşmaları yaparak programın önemine değindiler. Programın birinci bölümü olan iki günlük online seminerlerde Harran Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şevket Ökten, Göç Olgusunda Temel Kavramlar; Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Fatıma Tuba Yaylacı, Göç Psikolojisi; Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ali Zafer Sağıroğlu, Türkiye'de Göç Yönetimi ve Sakarya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel ise Göç ve Sivil Toplum konularında sunum yaptılar. Oldukça ilgiyle dinlenen seminerler katılımcıların aktif katılımı ve soru cevaplarla daha da zenginleşti.
 
Programın ikinci bölümünde ise iki gün boyunca katılımcılar Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü'nde yüzyüze eğitime katıldılar. Burada katılımcılar deneyimsel öğrenme metodlarıyla çeşitli tanışma oyunları, buz kırıcı aktiviteler ve hareketlendiricilerle kaynaşma sağladılar. Göç üzerine araştırmacı ve uzmanlar tarafından geliştirilen rol play, simulasyon, istasyon yöntemlerinin kullanıldığı "Göçmen Bavulu", "Sosyal Uyum Kısa Film", "Bir Adım İleri", "Dil Bariyeri", "Doğru Zannedilen Yanlışlar", "İçeri Girebilir miyim?" ve "İstediğimiz Gelecek" gibi çeşitli aktivitelerle ilk iki günde dinledikleri seminerleri gerçek hayatta deneyimleme imkanı buldular. Böylelikle katılımcılar, kolaylaştırıcıların yardımıyla, birbirlerinden birçok şey öğrendiler. Yeni arkadaşlıkların da kurulduğu etkinlikte katılımcılar programın her iki akşamı da birlikte iftar sevincini yaşadılar. Katılımcılar programın ardından sertifika almaya hak kazandılar. 
 





























 

SOSYAL MEDYA

HAFTALIK BÜLTEN

Haftalık Göç Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Email Adresiniz*

DUYURULAR









İLETİŞİM

hugoc@harran.edu.tr

Tel: 0414 318 3006

Fax: 04143183190
Cep: 0545 336 40 32
Harran Üniversitesi Rektörlüğü Yenişehir Yerleşkesi,
63300 Şanlıurfa