Suriye'nin Cerablus kentinde liseyi bitiren öğrencilerin üniversite hayallerine kavuşmaları için Harran Üniversitesi tarafından Cerablus’ta Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) yapılacak.










































Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) desteğiyle yapılan Fırat Kalkanı Harekatı ile teröristlerden temizlenerek güvenli hale getirilen Cerablus'ta, gençlerin eğitim hayatına katılmasına destek amacıyla çalışma yapıldı.

Bu kapsamda Suriye'nin Cerablus ilçesinde liseyi bitiren öğrencilerin üniversite hayallerine kavuşmalarına imkan sağlayan Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) yapılacak.

Bu kapsamda Harran Üniversitesi (HRÜ), Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Abdulkadir Aydın, Cerablus'a giderek inceleme ve görüşmeler yapıldı.

Aydın, ilk olarak ilçede bulunan Gaziantep Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller ile fikir alışverişinde bulunarak, YÖS'te üniversitelerini tercih edeceklere ek puan vereceklerini belirtti.

Görüşme sonrası Cerablus Mahalli Meclisi'nde HRÜ'ye dair bilgilendirme yapılarak, Arapça hazırlanan broşürler dağıtıldı. Sınavın 11 Mayıs Cuma günü yapılacağı duyuruldu.

Kaynak: AA

SOSYAL MEDYA

HAFTALIK BÜLTEN

Haftalık Göç Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Email Adresiniz*

DUYURULAR









İLETİŞİM

hugoc@harran.edu.tr

Tel: 0414 318 3006

Fax: 04143183190
Cep: 0545 336 40 32
Harran Üniversitesi Rektörlüğü Yenişehir Yerleşkesi,
63300 Şanlıurfa