Başvuru Tarihi, Sınav Tarihi ve Sınav Belgeleri
Bölümümüzde öğrenim gören azami sürelerini (7 yıl) dolduran öğrencilere verilecek ek sınav tarihleri ile uygulanacak usul ve esaslar aşağıdaki gibidir.

Ek Sınav 2 Son Başvuru Tarihi: 26 Ağustos 2022 Saat 15:00
Ek Sınav 2 Tarihleri: 29 Ağustos-2 Eylül 2022

Ek sınav hakkından yararlanmak isteyen öğrenciler başvuru tarihinde bölüm sekreterliğine imzalı, eksiksiz ve yazılı olarak şahsen başvuru yapacaktır.

Ek sınav başvuru formu TIKLAYINIZ.


AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİNİ DOLDURAN ÖĞRENCİLERE UYGULANACAK ADIMLAR
  1. Öğrencinin daha önceden almadığı (daha önce hiç kaydolmadığı) ders sayısı beşten fazla ise kaydı otomatik olarak silinir.
  2. Öğrencinin daha önceden almadığı ders sayısı beş veya daha az ise başarısız olduğu (FF ve FZ) dersler için ek sınav talebi alınır. 
  3. Öğrencinin başarısız olduğu (FF ve FZ) ve almadığı ders sayısı toplamı beş veya daha az ise öğrenci isterse ek sınav hakkı kullanmadan dört dönem kayıt hakkı talep edebilir.
  4. Ek sınav hakkını kullanarak başarısız ders sayısını (almadıkları dahil) en fazla beşe kadar düşüren öğrenciyeüç dönem kayıt hakkı verilir.
  5. Öğrencilerin ek sınavlardan başarılı olabilmesi için en az CC harf notu almış olmaları gerekir.
  6. Ek sınavlar için mazeret sınavı düzenlenmez.
  7. Azami öğrenim süresini doldurup sadece stajı eksik kalan öğrenciler için ilgili birim yönetim kurulunca belirlenen tarihlerde stajlarını tamamlar. Bu süre de stajını yapmayan öğrencinin ilişiği kesilir.

NOT
  1. Derslere ait kesin sınav tarihleri başvurulardan sonra ilan edilecektir. Duyuruları lütfen takip ediniz.

TOPLUMSAL KATKI

​Basın Yayın
Etkinlikler
Hakemlikler
Konferanslar
Kulüpler
Ziyaretler

İLETİŞİM

Placeholder Harran Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü, Osmanbey Yerleşkesi, Haliliye, Şanlıurfa, Türkiye
+90 414 318 30 00-1769
makbol@harran.edu.tr