Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Bülent AKTAŞ, Doç. Dr. Mustafa ÖZEN, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet DİRİLMİŞ, Öğr. Gör. Osman A. Servi ve Öğr. Gör. Dr. M. Vehbi BALAK ve araştırma görevlilerinin katılımıyla Badıllı Tarım Makinaları A.Ş ve Termosan Çelik firmalarına teknik gezi düzenlenmiştir. Tarımsal ilaçlama makineleri sektöründe öncü bir firma olan Badıllı Tarım Makinaları fabrikasında pompa üretimi aşamaları, plastik üretim hattı, lazer kesim, büküm, robot kaynak, elektrostatik boya, rotasyon fırını, talaşlı imalat, dökümhane ve montaj hatları ile ilgili teknik ve teorik bilgiler edinilmiştir. Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa’nın ilk ve tek çelik termos üretim tesisi olan Termosan Çelik'de termos üretiminin bütün süreci ile ilgili teknik ve teorik bilgiler edinilmiş ve firmanın kalite yönetimi üzerine yaptığı çalışmalar yerinde incelenmiştir.
 
Fabrikalarda çalışan mühendislerle beraber hammadde girişinden nihai ürün aşamasına kadar bütün süreçleri beraber inceleme fırsatı bulan öğrenciler mühendislik uygulamalarını yerinde görmüşlerdir. İşletme müdürleri ve sahipleriyle de tanışma imkânı bulan öğrenciler sanayi de çalışmak için gerekli niteliklerin neler olması konusunda değerlendirmede bulundular. Nitelikli Mühendislerin ülkemizi hem ürün kalitesi hem de üretim yöntemi olarak diğer ülkeler ile daha rekabetçi bir konuma getireceğini vurgulayan fabrika sahipleri öğrencilerden kendilerini sürekli geliştirmelerinin önemini anlattılar.
 
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsamettin BULUT tüm mühendislik alanları için teknik gezilerin öğrencilerin uygulamaları görmesi ve işletmelerin mühendislerden beklentilerinin iş hayatına atılmadan bilinmesinin öğrencilerin gelişimindeki önemini vurgulayarak fakültemizde yer alan bölümlerin teknik gezi faaliyetlerinin devam edeceğini belirtti.
  

  
 

TOPLUMSAL KATKI

​Basın Yayın
Etkinlikler
Hakemlikler
Konferanslar
Kulüpler
Ziyaretler

İLETİŞİM

Placeholder Harran Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü, Osmanbey Yerleşkesi, Haliliye, Şanlıurfa, Türkiye
+90 414 318 30 00-1769
makbol@harran.edu.tr