Üniversitemiz 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi itibariyle öğrencilerimizin bilim ve teknoloji alanında önde gelen kuruluşlardan ders almasını sağlayan Sektör Kampüste Programı’nın paydaşı oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi çalışmaları doğrultusunda ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirmek ve geliştirmek amacıyla dijital bir öğrenme platformu olan Milli Teknoloji Akademisi kuruldu. Akademi çatısı altında hayata geçen Sektör Kampüste Programı kapsamda belirlenen üniversitelerde açılan “Milli Teknoloji Hamlesi (MTH)” kodlu kredili dersler, alanında öncü şirket uzmanları tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın kurmuş olduğu Milli Teknoloji Akademisi üzerinden çevrimiçi olarak veriliyor.

2023-2024 Güz Eğitim Öğretim yılında Sektör Kampüste Programı ulusal ölçekte geniş bir alana yayılarak faaliyetine devam etmekte olup firma ve üniversite iş birlikleri arttırıldı. Program kapsamında 2023-2024 güz döneminde, online olarak açılacak 151 seçmeli ders, sektördeki en iyi 75 firmada çalışan uzmanlar tarafından verilecek. Eğitim dönemi sonrasında, dersi alan öğrencilerin yüzde 5’i ise staj programı için değerlendirmeye alınacak ve başarılı olan öğrenciler stajını söz konusu kuruluşlarda yapabilecek.

Program sayesinde sektördeki öncü firmalarla birebir iletişimde olan öğrenciler için staj ve kariyer olanaklarına ulaşım kolaylığı sağlanarak istihdam için önemli bir fırsat sunuyor.  Ayrıca bu program, firmaların ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını doğrudan yetiştirebilmesi ve istihdam edebilmesi için bir imkân sağlıyor.

İlk etapta üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde MTH- kodlu 6 ders açılarak program başlayacak olup diğer akademik birimlerimizin katılımıyla programın genişletilmesi hedefleniyor.

Anadolu Sigorta – Derin Öğrenmeye Giriş, ASELSAN – Nft, Dao ve Dijital Varlıklar, Kuveyttürk -  Network ve Sistem Yönetimi, TÜBİTAK – Siber Güvenlik İçin Veri Madenciliği, The Game Cırcle – Oyun Geliştirmeye Giriş, Testınıum – Yazılım Test ve Kalitesi, şirketleri online dersleri vermeye başlayacak.

Sektör Kampüste Programı hakkında detaylı bilgi edinmek için:

Harran Üniversitesi Sektör Kampüste Programı Kurumsal Temsilcisi:

Arş. Gör. Fatma Didem Alay

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

fdidemogretmen [at] harran [dot] edu [dot] tr

0414 318 30 00 Dahili:1380