Harran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünün kararına istinaden Harita Mühendisliği Anabilim dalında yapılacak lisansüstü bilim sınavının çevrimiçi olarak Harran Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine uygun bir şekilde aşağıdaki gibi yapılmasına karar verilmiştir.

Harita Mühendisliği Anabilim Dalı’na başvuran lisansüstü öğrenci adayları için bilim sınavı, bilim dalı konuları ile ilgili yazılı ve mülakat olmak üzere iki aşamada yapılacaktır. Adayın bilim sınav notu bu iki aşama puanlamasının toplamı olarak değerlendirilecektir. Yazılı sınav, HARUZEM sistemi kullanılarak yapılacak olup, bu yazılı sınav notunun 60/100’ü ile bir sonraki aşamada Zoom programı kullanılarak yapılacak mülakat sınavının başarı notunun 40/100’ü toplanarak, bilim sınav notu hesaplanacaktır. Harran Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’ne göre, Lisansüstü eğitime hak kazanmak için gerekli olan başarı puanının yüksek lisans öğrenci adayları için 60/100 ve doktora öğrenci adayları için ise 70/100 ve üzeri olması gerekliliğinden dolayı, birinci aşama yazılı sınavı sonunda bu puana ulaşamayacağı anlaşılan adaylar ikinci aşama mülakat sınavına alınmayacaklardır. 

İkinci aşama çevrimiçi Zoom programı kullanılarak yapılacaktır ve sözlü olarak bilim dalı ve/veya adayın bilimsel hedefleri ile ilgili sorular sorulacaktır. Tüm aşamalar, sorular ve cevaplar sistem üzerinde kaydedilecektir. Bu iki aşamanın toplamı adayın bilim sınavı notu olarak değerlendirilecektir. Bu puana Harran Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine uygun olarak ALES ve mezuniyet ortalamaları gibi puanlar eklenecektir. Genel başarı sıralaması, bu süreç sonundaki nihai puanlara göre yapılacaktır. İlk aşama yazılı sınavının duyuruları Harita Mühendisliği web sayfamızdan ilan edilecektir.

Fen Bilimleri Enstitüsü Harita Mühendisliği Ana Bilim Dalı olarak 1 Eylül 2021 tarihinde Lisansüstü Bilim sınavı Çevrimiçi (Online) olarak iki aşamada yapılacaktır.
-Yazılı sınav HARUZEM üzerinden Harita Mühendisliği lisans müfredatında yer alan temel derslerin tamamını kapsayacak şekilde lisansüstü eğitimine başvuru yapan adayların eşzamanlı olarak katılımıyla yapılacaktır.

-Yukarıda belirtilen şartları sağlayan lisans üstü sözlü sınava girecek adayların isim listesi yazılı sınav sonucuna göre bölüm web sayfasında ilan edilecektir.

-Yazılı Sınav Tarih ve Saati: 1 Eylül 2021 – 10:00- 10:15 (Sınav Süresi 15 dakika)
Yazılı Sınava giriş linki: https://sis1.harran.edu.tr/login

Kullanıcı adı: Adayın TC Kimlik Numarasının ilk 9 hanesi
Şifre: Başında 0 olmadan adayın sisteme tanımlı cep telefonu (10 hane)
*Sınav saatinden önce bilgisayar başında hazır bulunmanızda fayda vardır. Sınava geç gelenler için ek süre verilmeyecektir. Sınav linki sınav saatinden 10 dk önce aktif olacaktır.

-Sözlü Sınav Tarihi ve Saati: 1 Eylül 2021 – 11:00 (Sözlü sınav için online sınav bağlantı bilgileri web sayfasında ilan edilecektir.Sınava girmeye hak kazanan öğrenciler Zoom programında -çevrimiçi- bekletilip sırayla online görüşmeye alınacaktır.)
*Yazılı sınava girecek adayların dikkatine:
Online yazılı sınav sırasında geçilen soruya tekrar geri dönüş yapılamamaktadır. Adayların bu durumu dikkate alarak sınav sorularını çözmeleri gerekmektedir.
 

Sınava girecek tüm adaylara başarılar dileriz.

ÖĞRENCİ

Akademik Takvim
Danışmanlıklar
Ders İzlenceleri
Ders Programı
Müfredat
Öğrenci Belgeleri
Sınav Programları

TOPLUMSAL KATKI

Basın Yayın
Etkinlikler
Konferanslar
Kulüpler
Ziyaretler

İLETİŞİM

Harran Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
D Blok 2. Kat
Harita Mühendisliği Bölümü
Osmanbey Kampüsü
PK 63000, Şanlıurfa

Telefon
0 414 318 30 00 / 2522
(Bölüm Sekreterliği)

E-Posta
harita@harran.edu.tr

 Faks
0414 318 37 99