2022 Müfredatı 2201 Aşçılık Programı
06 Kasım 2022 Pazar 20:59 tarihinde yayınlandıDÖNEMLERE GÖRE KREDİ/AKTS ÇİZELGESİ | |||||||
Akademik Birim | Şanlıurfa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu | ||||||
Bölüm/Anabilim Dalı | Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü | ||||||
Bilim Dalı/Program | Aşçılık | ||||||
|
|||||||
Dersin Kodu | Zorunlu Seçmeli | Dersin Adı | T | U | Kredi | AKTS | |
2201117 | Zorunlu | Pişirme Yöntemleri I | 5 | 1 | 5,5 | 6 | |
2201118 | Zorunlu | Mutfakta Kalite Yönetimi | 4 | 0 | 4 | 4 | |
2201119 | Zorunlu | Mutfak Organizasyonu | 4 | 0 | 4 | 4 | |
2201120 | Zorunlu | Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama | 4 | 0 | 4 | 4 | |
9901110 | Zorunlu | Yabancı Dil-I | 2 | 0 | 2 | 2 | |
9901111 | Zorunlu | Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi-I | 2 | 0 | 2 | 2 | |
9901112 | Zorunlu | Türk Dili-I | 2 | 0 | 2 | 2 | |
- | Alan Seçmeli | Alan Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | |
- | MYO Seçmeli | MYO Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | |
TOPLAM | 27 | 1 | 27,5 | 30 | |||
|
|||||||
Dersin Kodu | Zorunlu Seçmeli | Dersin Adı | T | U | Kredi | AKTS | |
2201217 | Zorunlu | Pişirme Yöntemleri II | 5 | 1 | 5,5 | 6 | |
2201218 | Zorunlu | Soğuk Mutfak | 4 | 0 | 4 | 4 | |
2201219 | Zorunlu | Mutfak Çeşitleri | 4 | 0 | 4 | 4 | |
2201220 | Zorunlu | Mutfak Ürünleri | 4 | 0 | 4 | 4 | |
9901202 | Zorunlu | Yabancı Dil-II | 2 | 0 | 2 | 2 | |
9901201 | Zorunlu | Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi-II | 2 | 0 | 2 | 2 | |
9901203 | Zorunlu | Türk Dili-II | 2 | 0 | 2 | 2 | |
- | Alan Seçmeli | Alan Seçmeli | 2 | 0 | 2 | 3 | |
- | MYO Seçmeli | MYO Seçmeli | 2 | 0 | 2 | 3 | |
TOPLAM | 27 | 1 | 27,5 | 30 | |||
|
|||||||
Dersin Kodu | Zorunlu Seçmeli | Dersin Adı | T | U | Kredi | AKTS | |
2201314 | Zorunlu | Yöresel Mutfaklar | 5 | 1 | 5,5 | 6 | |
2201315 | Zorunlu | Dünya Mutfakları | 5 | 1 | 5,5 | 6 | |
2201316 | Zorunlu | Pastane Ürünleri | 5 | 1 | 5,5 | 6 | |
2201317 | Zorunlu | Ziyafet Mutfağı | 4 | 0 | 4 | 4 | |
2201318 | Zorunlu | Mesleki İngilizce | 2 | 0 | 2 | 2 | |
- | Alan Seçmeli | Alan Seçmeli | 2 | 0 | 2 | 3 | |
- | MYO Seçmeli | MYO Seçmeli | 2 | 0 | 2 | 3 | |
TOPLAM | 25 | 3 | 26,5 | 30 | |||
|
|||||||
Dersin Kodu | Zorunlu Seçmeli | Dersin Adı | T | U | Kredi | AKTS | |
2201413 | Zorunlu | İş Yeri Eğitimi ve Uygulamaları | 5 | 35 | 22,5 | 24 | |
2201414 | Zorunlu | Staj | 0 | 2 | 1 | 6 | |
TOPLAM | 5 | 37 | 23,5 | 30 | |||
I. YARIYIL ALAN SEÇMELİ DERSLER | |||||||
AS22011 | Alan Seçmeli | Baharat ve İçecekler | 2 | 0 | 2 | 3 | |
AS22012 | Alan Seçmeli | Bilgi ve İletişim Teknolojisi | 2 | 0 | 2 | 3 | |
AS22017 | Alan Seçmeli | Gastronomi Tarihi | 2 | 0 | 2 | 3 | |
II. YARIYIL ALAN SEÇMELİ DERSLER | |||||||
AS22013 | Alan Seçmeli | Türk Mutfağı | 2 | 0 | 2 | 3 | |
AS22014 | Alan Seçmeli | Yiyecek-İçecek Servisi | 2 | 0 | 2 | 3 | |
III. YARIYIL ALAN SEÇMELİ DERSLER | |||||||
AS22015 | Alan Seçmeli | Yönlendirilmiş Çalışma | 2 | 0 | 2 | 3 | |
AS22016 | Alan Seçmeli | Yemek Süsleme Sanatı | 2 | 0 | 2 | 3 | |
MYO SEÇMELİ DERSLER | |||||||
SMYO18 | MYO Seçmeli | Temel Mutfak Bilgisi | 2 | 0 | 2 | 3 | |
SMYO19 | MYO Seçmeli | Sağlıklı Beslenme | 2 | 0 | 2 | 3 |
*İlgili programın talebi doğrultusunda göndereceği sektör kapasitelerine göre yoğunluğu azaltmak adına III. ve IV. yarıyıllarda çapraz uygulama yapılacaktır.
LOGO DÜZELTME SCRİPTİ DEĞİŞTİRMEYİNİZ
İŞ YERİ EĞİTİMİ VE UYGULAMALARI FORMLARI
Öğrenci İşyeri Eğitimi ve Uygulamaları Talep Dilekçesi
İş Yeri Eğitimi ve Uygulamaları Protokolü
İş Yeri Eğitimi ve Uygulamaları Ücretlerine İşsizlik Fonu Katkısı Bilgi Formu
İş Yeri Eğitimi ve Uygulamaları Yerinde Denetim Formu (Öğretim Elemanı)
İş Yeri Eğitimi ve Uygulamaları Devam Çizelgesi
İş Yeri Eğitimi ve Uygulamaları Değerlendirme Formu (İşveren)
İş Yeri Eğitimi ve Uygulamaları Rapor Dosyası
İş Yeri Eğitimi ve Uygulamaları Protokolü
İş Yeri Eğitimi ve Uygulamaları Ücretlerine İşsizlik Fonu Katkısı Bilgi Formu
İş Yeri Eğitimi ve Uygulamaları Yerinde Denetim Formu (Öğretim Elemanı)
İş Yeri Eğitimi ve Uygulamaları Devam Çizelgesi
İş Yeri Eğitimi ve Uygulamaları Değerlendirme Formu (İşveren)
İş Yeri Eğitimi ve Uygulamaları Rapor Dosyası
MEYOK STAJ FORMLARI
Staj Formları İçin Tıklayınız...