1.Yarıyıl
Ders Kodu Dersin Adı T U K AKTS
0500101 Fizik I 4 2 5 6
0500102 Kimya I 3 2 4 6
0500103 Matematik I 4 0 4 6
0500104 Temel Bilgi Teknolojileri 2 1 2.5 3
0500105 AİTT I 2 0 2 1
0500106 Türk Dili I 2 0 2 1
0500107 Yabancı Dil I 2 0 2 1
0508101 Gıda Mühendisliğine Giriş 3 0 3 6
Toplam   22 5 24.5 30
 
 
 
 
2.Yarıyıl
Ders Kodu Dersin Adı T U K AKTS
0500202 Matematik II 4 0 4 6
0500203 Kimya II 3 2 4 6
0500205 AİTT II 2 0 2 1
0500206 Türk Dili II 2 0 2 1
0500207 Yabancı Dil II 2 0 2 1
0508201 Analitik Kimya 4 0 4 5
0508202 Organik Kimya 4 0 4 5
0508203 Gıda Mühendisliğinde Laboratuvar Tekniği 2 2 3 5
Toplam   23 4 25 30
 
 
 
 
3.Yarıyıl
Ders Kodu Dersin Adı T U K AKTS
0500301 İstatistik 3 0 3 4
0508301 Diferansiyel Eşitlikler 3 0 3 5
0508302 Kütle ve Enerji Denklikleri 3 0 3 6
0508303 Gıda Kimyası 2 0 2 5
0508304 Teknik Çizim 1 2 2 4
  Seçmeli Ders 1 (Bölümden) 2 0 2 3
  Seçmeli Ders 2 (Bölümden) 2 0 2 3
Toplam   16 2 17 30
0508305 Fizikokimya 2 0 2 3
0508306 Teknik İngilizce 2 0 2 3
0508307 Soğuk Tekniği 2 0 2 3
0508308 Reaksiyon Kinetiği 2 0 2 3
 
 
 
 
 
4.Yarıyıl          
Ders Kodu Dersin Adı T U K AKTS
0508401 Akışkanlar Mekaniği 3 0 3 4
0508402 Termodinamik 3 0 3 5
0508403 Gıda Biyokimyası 3 0 3 4
0508404 Genel Mikrobiyoloji 2 2 3 5
0508405 Enstrümental Analiz 2 2 3 5
0508406 Kütle Aktarımı 3 0 3 4
  Seçmeli Ders1 (DS) 2 0 2 3
Toplam   18 4 20 30
 
 
 
 
5.Yarıyıl
Ders Kodu Dersin Adı T U K AKTS
0508501 Mesleki Uygulama I 0 4 2 4
0508502 Temel işlemler I 3 0 3 5
0508503 Gıda Mikrobiyolojisi 3 2 4 5
0508504 Süt Teknolojisi 2 2 3 3
0508505 Isı Aktarımı 3 0 3 4
  Seçmeli Ders 1 (SD-D) 2 0 2 3
  Seçmeli Ders 2 (SD-B) 2 0 2 3
  Seçmeli Ders 3 (SD-B) 2 0 2 3
Toplam   17 8 21 30
0508506 Fermentasyon Teknolojisi(SD-B)​ 2 0 2 3
0508507 Enzimoloji(SD-B)​ 2 0 2 3
0508508 Diyet ve Fonksiyonel Gıdalar 
(SD-B)
2 0 2 3
0508509 Gıda Toksikolojisi(SD-B)​ 2 0 2 3
 
 

 
6.Yarıyıl
Ders Kodu Dersin Adı T U K AKTS
0508601 Mesleki Uygulama II 0 4 2 4
0508602 Temel işlemler II 3 0 3 5
0508603 Et Teknolojisi 2 2 3 3
0508604 Meyve – Sebze Teknolojisi 2 2 3 3
0508605 Hububat Teknolojisi 2 2 3 3
0508606 Yağ Teknolojisi 2 2 3 3
  Seçmeli Ders 1 (SD-D) 2 0 2 3
  Seçmeli Ders 2 (SD-B) 2 0 2 3
  Seçmeli Ders 3 (SD-B) 2 0 2 3
Toplam   17 12 23 30
0508607 ArGe Tekniği(SD-B)​ 2 0 2 3
0508608 Bilgisayar Destekli Sunum Teknikleri(SD-B)​ 2 0 2 3
0508609 Beslenme(SD-B)​ 2 0 2 3
0508610 Gıdalarda Duyusal Analiz Yöntemleri(SD-B)​ 2 0 2 3
 

 
 
7.Yarıyıl
Ders Kodu Dersin Adı T U K AKTS
0508701 Tasarım 3 0 3 3
0508702 Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuatı 2 0 2 3
0508703 Gıda Biyoteknolojisi 2 2 3 3
0508704 Mezuniyet Çalışması I 0 4 2 3
050……. Çok Disiplinli Entegre Proje Dersi 3 0 3 3
  Seçmeli Ders 1 (SD-B) 2 0 2 3
  Seçmeli Ders 2 (SD-B) 2 0 2 3
  Seçmeli Ders 3 (SD-B) 2 0 2 3
  Seçmeli Ders 4 (SD-B) 2 0 2 3
  Seçmeli Ders 5 (SD-D) 2 0 2 3
Toplam   20 6 23 30
0508705 Gıda Makinaları ve Ekipmanları(SD-B)​ 2 0 2 3
0508706 Proje Hazırlama ve Değerlendirme(SD-B)​ 2 0 2 3
0508707 Yoğurt Teknolojisi(SD-B)​ 2 0 2 3
0508709 Et Ürünleri Teknolojisi(SD-B)​ 2 0 2 3
0508710 Şarap Teknolojisi(SD-B)​ 2 0 2 3
0508711 Meyve Suyu ve Teknolojisi(SD-B)​ 2 0 2 3
0508712 Gıda Ambalajlama(SD-B)​ 2 0 2 3
0508713 Özel Gıdalar Teknolojisi(SD-B)​ 2 0 2 3
0508714 Gıda Pazarlama(SD-B)​ 2 0 2 3
0508715 Gıda Katkı Maddeleri(SDB)​ 2 0 2 3
0508716 Raf Ömrü ve Hesaplaması(SDB)​ 2 0 2 3
 
 
 
 
8.Yarıyıl
Ders Kodu Dersin Adı T U K AKTS
0508801 Proses Kontrol 3 0 3 6
0508802 Gıda Güvenliği 3 0 3 6
0508803 Mezuniyet Çalışması II 0 4 2 6
  Seçmeli Ders 1 (SD-B) 2 0 2 3
  Seçmeli Ders 2 (SD-B) 2 0 2 3
  Seçmeli Ders 3 (SD-B) 2 0 2 3
  Seçmeli Ders 4 (SD-D) 2 0 2 3
Toplam   14 4 16 30
0508805 Ekmek ve Ekmek Çeşitleri(SD-B)​ 2 0 2 3
0508806 Hububat Öğütme Teknolojisi(SD-B)​​ 2 0 2 3
0508807 Peynir Teknolojisi(SD-B)​ 2 0 2 3
0508808 Özel Şaraplar(SD-B)​ 2 0 2 3
0508811 İş Sağlığı ve İş Güvenliği(SD-B)​ 2 0 2 3
0508812 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
(SD-B)​
2 0 2 3
0508813 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri(SD-B)​ 2 0 2 3
0508814 Zeytin İşleme Teknolojisi(SD-B)​ 2 0 2 3
0508815 Gıda Muhafaza ve İşleme Yöntemleri(SD-B)​ 2 0 2 3
0508816 Bisküvi ve Kek Teknolojisi(SD-B)​ 2 0 2 3
T: Teori, U:Uygulama, K:Kredi
SD-B:Gıda Mühendisliği Bölümünden alınacak seçmeli ders, 
SD-D: Diğer bölümlerden alınacak seçmeli ders 

BOLOGNO

BAĞLANTILAR





 

İLETİŞİM

Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

Osmanbey Kampüsü

PK 153 63000 , Şanlıurfa

Telefon 
0 414 318 30 00 / 1090 (Bölüm Sekreterliği)
E-posta: clacin@harran.edu.tr​