Lisans Dersleri
12 Haziran 2017 Pazartesi 12:05 tarihinde yayınlandı
- Güncel ders müfredatına göre hazırlanan (2019 ve sonrası) Lisans Öğretim Planına ulaşmak için tıklayınız.
- 2019 ve öncesi için hazırlanan müfredat aşağıda sunulmuştur.
T: Teori, U:Uygulama, K:Kredi
SD-B:Gıda Mühendisliği Bölümünden alınacak seçmeli ders,
SD-D: Diğer bölümlerden alınacak seçmeli ders
- 2019 ve öncesi için hazırlanan müfredat aşağıda sunulmuştur.
1.Yarıyıl | |||||
Ders Kodu | Dersin Adı | T | U | K | AKTS |
0500101 | Fizik I | 4 | 2 | 5 | 6 |
0500102 | Kimya I | 3 | 2 | 4 | 6 |
0500103 | Matematik I | 4 | 0 | 4 | 6 |
0500104 | Temel Bilgi Teknolojileri | 2 | 1 | 2.5 | 3 |
0500105 | AİTT I | 2 | 0 | 2 | 1 |
0500106 | Türk Dili I | 2 | 0 | 2 | 1 |
0500107 | Yabancı Dil I | 2 | 0 | 2 | 1 |
0508101 | Gıda Mühendisliğine Giriş | 3 | 0 | 3 | 6 |
Toplam | 22 | 5 | 24.5 | 30 |
2.Yarıyıl | |||||
Ders Kodu | Dersin Adı | T | U | K | AKTS |
0500202 | Matematik II | 4 | 0 | 4 | 6 |
0500203 | Kimya II | 3 | 2 | 4 | 6 |
0500205 | AİTT II | 2 | 0 | 2 | 1 |
0500206 | Türk Dili II | 2 | 0 | 2 | 1 |
0500207 | Yabancı Dil II | 2 | 0 | 2 | 1 |
0508201 | Analitik Kimya | 4 | 0 | 4 | 5 |
0508202 | Organik Kimya | 4 | 0 | 4 | 5 |
0508203 | Gıda Mühendisliğinde Laboratuvar Tekniği | 2 | 2 | 3 | 5 |
Toplam | 23 | 4 | 25 | 30 |
3.Yarıyıl | |||||
Ders Kodu | Dersin Adı | T | U | K | AKTS |
0500301 | İstatistik | 3 | 0 | 3 | 4 |
0508301 | Diferansiyel Eşitlikler | 3 | 0 | 3 | 5 |
0508302 | Kütle ve Enerji Denklikleri | 3 | 0 | 3 | 6 |
0508303 | Gıda Kimyası | 2 | 0 | 2 | 5 |
0508304 | Teknik Çizim | 1 | 2 | 2 | 4 |
Seçmeli Ders 1 (Bölümden) | 2 | 0 | 2 | 3 | |
Seçmeli Ders 2 (Bölümden) | 2 | 0 | 2 | 3 | |
Toplam | 16 | 2 | 17 | 30 | |
0508305 | Fizikokimya | 2 | 0 | 2 | 3 |
0508306 | Teknik İngilizce | 2 | 0 | 2 | 3 |
0508307 | Soğuk Tekniği | 2 | 0 | 2 | 3 |
0508308 | Reaksiyon Kinetiği | 2 | 0 | 2 | 3 |
4.Yarıyıl | |||||
Ders Kodu | Dersin Adı | T | U | K | AKTS |
0508401 | Akışkanlar Mekaniği | 3 | 0 | 3 | 4 |
0508402 | Termodinamik | 3 | 0 | 3 | 5 |
0508403 | Gıda Biyokimyası | 3 | 0 | 3 | 4 |
0508404 | Genel Mikrobiyoloji | 2 | 2 | 3 | 5 |
0508405 | Enstrümental Analiz | 2 | 2 | 3 | 5 |
0508406 | Kütle Aktarımı | 3 | 0 | 3 | 4 |
Seçmeli Ders1 (DS) | 2 | 0 | 2 | 3 | |
Toplam | 18 | 4 | 20 | 30 |
5.Yarıyıl | |||||
Ders Kodu | Dersin Adı | T | U | K | AKTS |
0508501 | Mesleki Uygulama I | 0 | 4 | 2 | 4 |
0508502 | Temel işlemler I | 3 | 0 | 3 | 5 |
0508503 | Gıda Mikrobiyolojisi | 3 | 2 | 4 | 5 |
0508504 | Süt Teknolojisi | 2 | 2 | 3 | 3 |
0508505 | Isı Aktarımı | 3 | 0 | 3 | 4 |
Seçmeli Ders 1 (SD-D) | 2 | 0 | 2 | 3 | |
Seçmeli Ders 2 (SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 | |
Seçmeli Ders 3 (SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 | |
Toplam | 17 | 8 | 21 | 30 | |
0508506 | Fermentasyon Teknolojisi(SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 |
0508507 | Enzimoloji(SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 |
0508508 | Diyet ve Fonksiyonel Gıdalar (SD-B) |
2 | 0 | 2 | 3 |
0508509 | Gıda Toksikolojisi(SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 |
6.Yarıyıl | |||||
Ders Kodu | Dersin Adı | T | U | K | AKTS |
0508601 | Mesleki Uygulama II | 0 | 4 | 2 | 4 |
0508602 | Temel işlemler II | 3 | 0 | 3 | 5 |
0508603 | Et Teknolojisi | 2 | 2 | 3 | 3 |
0508604 | Meyve – Sebze Teknolojisi | 2 | 2 | 3 | 3 |
0508605 | Hububat Teknolojisi | 2 | 2 | 3 | 3 |
0508606 | Yağ Teknolojisi | 2 | 2 | 3 | 3 |
Seçmeli Ders 1 (SD-D) | 2 | 0 | 2 | 3 | |
Seçmeli Ders 2 (SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 | |
Seçmeli Ders 3 (SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 | |
Toplam | 17 | 12 | 23 | 30 | |
0508607 | ArGe Tekniği(SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 |
0508608 | Bilgisayar Destekli Sunum Teknikleri(SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 |
0508609 | Beslenme(SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 |
0508610 | Gıdalarda Duyusal Analiz Yöntemleri(SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 |
7.Yarıyıl | |||||
Ders Kodu | Dersin Adı | T | U | K | AKTS |
0508701 | Tasarım | 3 | 0 | 3 | 3 |
0508702 | Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuatı | 2 | 0 | 2 | 3 |
0508703 | Gıda Biyoteknolojisi | 2 | 2 | 3 | 3 |
0508704 | Mezuniyet Çalışması I | 0 | 4 | 2 | 3 |
050……. | Çok Disiplinli Entegre Proje Dersi | 3 | 0 | 3 | 3 |
Seçmeli Ders 1 (SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 | |
Seçmeli Ders 2 (SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 | |
Seçmeli Ders 3 (SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 | |
Seçmeli Ders 4 (SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 | |
Seçmeli Ders 5 (SD-D) | 2 | 0 | 2 | 3 | |
Toplam | 20 | 6 | 23 | 30 | |
0508705 | Gıda Makinaları ve Ekipmanları(SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 |
0508706 | Proje Hazırlama ve Değerlendirme(SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 |
0508707 | Yoğurt Teknolojisi(SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 |
0508709 | Et Ürünleri Teknolojisi(SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 |
0508710 | Şarap Teknolojisi(SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 |
0508711 | Meyve Suyu ve Teknolojisi(SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 |
0508712 | Gıda Ambalajlama(SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 |
0508713 | Özel Gıdalar Teknolojisi(SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 |
0508714 | Gıda Pazarlama(SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 |
0508715 | Gıda Katkı Maddeleri(SDB) | 2 | 0 | 2 | 3 |
0508716 | Raf Ömrü ve Hesaplaması(SDB) | 2 | 0 | 2 | 3 |
8.Yarıyıl | |||||
Ders Kodu | Dersin Adı | T | U | K | AKTS |
0508801 | Proses Kontrol | 3 | 0 | 3 | 6 |
0508802 | Gıda Güvenliği | 3 | 0 | 3 | 6 |
0508803 | Mezuniyet Çalışması II | 0 | 4 | 2 | 6 |
Seçmeli Ders 1 (SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 | |
Seçmeli Ders 2 (SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 | |
Seçmeli Ders 3 (SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 | |
Seçmeli Ders 4 (SD-D) | 2 | 0 | 2 | 3 | |
Toplam | 14 | 4 | 16 | 30 | |
0508805 | Ekmek ve Ekmek Çeşitleri(SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 |
0508806 | Hububat Öğütme Teknolojisi(SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 |
0508807 | Peynir Teknolojisi(SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 |
0508808 | Özel Şaraplar(SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 |
0508811 | İş Sağlığı ve İş Güvenliği(SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 |
0508812 | Su Ürünleri İşleme Teknolojisi (SD-B) |
2 | 0 | 2 | 3 |
0508813 | Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri(SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 |
0508814 | Zeytin İşleme Teknolojisi(SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 |
0508815 | Gıda Muhafaza ve İşleme Yöntemleri(SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 |
0508816 | Bisküvi ve Kek Teknolojisi(SD-B) | 2 | 0 | 2 | 3 |
SD-B:Gıda Mühendisliği Bölümünden alınacak seçmeli ders,
SD-D: Diğer bölümlerden alınacak seçmeli ders
TOPLUMSAL KATKI
Basın Yayın | |
Etkinlikler | |
Hakemlikler | |
Konferanslar | |
Kulüpler | |
Ziyaretler |
PAYDAŞLAR
Mezun Portalı | |
Ders Öneri Formu |